Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

LIVE BLOG: «Ζωντανοί οι όμηροι» λέει το Ισραήλ - Διαπραγματεύεται την απελευθέρωσή τους η Χαμάς


Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμπληρώθηκαν 14 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και η κρίση στη Μέση Ανατολή ολοένα και βαθαίνει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή καθώς η Χαμάς σε μια κίνηση-έκπληξη, προσφέρει πίσω στο Ισραήλ τους ομήρους που είχε πάρει την 7η Οκτωβρίου με αντάλλαγμα... εκεχειρία!

Πλέον απομένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Ισραήλ, την ώρα που το «πράσινο φως» έχει ήδη δοθεί και είναι θέμα χρόνου να εκκινήσει η χερσαία επιχείρηση.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πλήττει τη Λωρίδα της Γάζας «με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες», προσθέτοντας ότι ο στρατός προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια της μάχης, μεταδίδει η Haaretz.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοαβ Γκαλάντ σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας εξήγησε ότι η εισβολή χωρίζεται σε τρεις φάσεις, η πρώτη από τις οποίες είναι «μια στρατιωτική εκστρατεία με πυρά και αργότερα με ελιγμούς, σκοπός της οποίας είναι να καταστρέψει τους πράκτορες της Χαμάς και να βλάψει τις υποδομές τους» προκειμένου να εξοντωθεί η οργάνωση. Στη δεύτερη θα συνεχιστούν «με χαμηλότερη ένταση» ενώ στην τρίτη θα υπάρξει «η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας».

Τέλος, ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση στο μοναστήρι του Αγίου Πορφύριου ανεβαίνει, φτάνοντας τους 18, νούμερο που θα αυξηθεί.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γάζα:

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου