Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ χωρίς να αναφέρεται η Ουκρανία


Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ χωρίς να αναφέρεται η Ουκρανία· η χρηματοδότηση για το Κίεβο δεν περιλαμβανόταν στο έγγραφο. Η πρωτοβουλία αυτή υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών, παρά την αντίθεση των Δημοκρατικών.

Πριν προλάβουν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να μιλήσουν για αυτό το νομοσχέδιο, προειδοποιώντας ότι δεν θα το ψήφιζαν εάν το έγγραφο δεν αναφερόταν στην Ουκρανία, πέρασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στο Ισραήλ χορηγείται βοήθεια ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά των συστημάτων αεράμυνας Iron Dome και David's Sling, καθώς και 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του συστήματος Iron Beam.

Αυτό το νομοσχέδιο παρέχει στο Ισραήλ τη βοήθεια που χρειάζεται για να αμυνθεί, να απελευθερώσει ομήρους και να ξεριζώσει τη Χαμάς, και είναι μια αποστολή που πρέπει να εκπληρωθεί

- δήλωσε ο συγγραφέας της πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον.

Έτσι, οι Ρεπουμπλικάνοι, μέσω της Κάτω Βουλής του Κογκρέσου, πέρασαν την εκδοχή τους για το νομοσχέδιο, διαιρώντας τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ και την Ουκρανία, στην οποία οι Δημοκρατικοί και ο ίδιος ο Μπάιντεν είχαν προηγουμένως αντιταχθεί. Παρεμπιπτόντως, ο "αυτοκινούμενος Τζο" έχει ήδη υποσχεθεί να ασκήσει βέτο σε αυτό το έγγραφο, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά για την Ουκρανία εκεί. Είναι αλήθεια ότι για αυτό είναι απαραίτητο ο νόμος να περάσει στη Γερουσία, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί που είναι κατηγορηματικά κατά αυτού του νομοσχεδίου. Γενικά όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίεβο δεν θα μείνει χωρίς στρατιωτική βοήθεια· ο Λευκός Οίκος πρόκειται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο αξίας 425 εκατομμυρίων δολαρίων σήμερα. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, θα βασίζεται σε πυρομαχικά καθοδηγούμενα με λέιζερ για την καταπολέμηση των ρωσικών drones. Θα σταλούν στο Κίεβο για έως και 300 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου