Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούτι στον Κόλπο του Άντεν


Φωτό: AFP

Νοέμβριος 27, 2023. Ελλάδα

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον του από τις δυνάμεις των Χούτι.

Δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν μετά την παρέμβαση του αντιτορπιλικού για να «απελευθερώσει» το πλοίο της ισραηλινής εταιρείας «Zodiac» στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «Fox News».

Ανέφερε ότι δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά εντόπισαν τους πυραύλους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να χτυπήσουν τον στόχο και έπεσαν στον Κόλπο του Άντεν.

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτό που συνέβη στον Κόλπο του Άντεν έγινε αφότου το Αμερικανικό Ναυτικό απέτρεψε αεροπειρατεία ενός τάνκερ και συνέλαβε πέντε μαχητές που επέβαιναν στο πλοίο. Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μεγάλη κλιμάκωση των απειλών των Χούτι».

Το Fox News ανέφερε νωρίτερα ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν αφού προσπάθησαν να καταλάβουν ένα δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν που διευθύνεται από εταιρεία που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία.

Το δίκτυο ανέφερε ότι πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανταποκρίθηκε σε κλήση του δεξαμενοπλοίου, το οποίο έφερε σημαία Λιβερίας και μετέφερε φορτίο φωσφορικού οξέος, χθες, Κυριακή, στα ανοιχτά της Υεμένης.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου