Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Θαλάσσιος διάδρομος: Σήμερα στην Κύπρο ομάδα Ισραηλινών τεχνοκρατών

Ραφαέλα Δημητριάδη

Ένα πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό ως προς την υλοποίηση της πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς τη Γάζα, έχει συντάξει η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Στόχος της βοήθειας, σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όπως εξελίσσεται στη Γάζα και που θα ενισχύσει σημαντικά την αναγκαία παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ήδη, συνέχισε ο Εκρπόσωπος, όπως είναι καλά γνωστό αρκετά κράτη έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνδράμουν υλικοτεχνικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, με το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας να βρίσκεται ήδη αποθηκευμένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Λάρνακα, έτοιμο για αποστολή μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν την έναρξη υλοποίησης της πρωτοβουλίας.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε παράλληλα πως, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

-Των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα προηγηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.  Η Σύνοδος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επαναβεβαίωσης της προσήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή τους πορεία. 

-Την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει στην καθιερωμένη προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προηγείται των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

-Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό το σημαντικό θέμα της αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, στο οποίο έχει συμπεριληφθεί και το βασικό ζήτημα της μετανάστευσης, ως προς την εσωτερική και εξωτερική της διάσταση, θέση που η Κυπριακή Δημοκρατία ανέδειξε και υποστήριξε ως θέμα προτεραιότητας.

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου