Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ερντογάν επιμένει στη θέση του για τη Χαμάς


Δεκέμβριος 2, 2023. Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν αναγνωρίζει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και δεν σκοπεύει να επανεξετάσει τη θέση του στο μέλλον. 

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την αεροπορική πτήση όταν επέστρεφε από το Ντουμπάι, όπου συμμετείχε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για ανθρώπους που συνεχίζουν να αγωνίζονται σε μια χούφτα εδάφη που κατάφεραν να κρατήσουν από το 1947 μέχρι σήμερα. Τώρα είμαι της ίδιας θέσης. Δεν θα μπορέσω ποτέ να αναγνωρίσω τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, ό,τι κι αν πει κανείς», έτσι απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του στη δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ για την Αντιτρομοκρατική και Οικονομικές Πληροφορίες Μπράιαν Νέλσον κατά τη διάρκεια επίσκεψη στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη θέση της Τουρκίας έναντι της Χαμάς.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε επίσης ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), οι οποίοι, ως μέρος της αντιπροσωπείας, αναζητούν επιλογές για μια διευθέτηση στη Μέση Ανατολή, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες για έναν οδικό χάρτη.

«Τα μέλη του OIC ενώθηκαν… σε σχέση με την κατάσταση στη Γάζα. Η αντιπροσωπεία διεξήγαγε διαπραγματεύσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και τη Νέα Υόρκη στα Ηνωμένα Έθνη.

 Και είδαμε ότι η δουλειά αυτής της ομάδας άρχισε να φέρνει πολύ σοβαρά αποτελέσματα. Τώρα τα μέλη αυτής της αντιπροσωπείας πιστεύουν ότι είναι δυνατό να προετοιμαστεί ένας οδικός χάρτης και γίνονται ορισμένες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Την επόμενη εβδομάδα, η ομάδα εργασίας του OIC θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ΗΠΑ», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «η καταστροφή της Χαμάς δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, επιπλέον, είπε ότι περίπου 3 χιλιάδες δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και Τούρκοι, κατέθεσαν αιτήσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) σε σχέση με τις ισραηλινές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας:

«Αυτοί οι άνθρωποι ( σημ. οι δικηγόροι) θα παρακολουθούν τη διαδικασία στη Χάγη», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το Anadolu.

«Ο βουλευτής μας Cuneyt Yuksel είπε ότι οι συναντήσεις του στη Χάγη ήταν επιτυχείς. Ελπίζουμε ότι με τα έγγραφα και τις πληροφορίες που παρέχουμε, θα επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα στο ΔΠΔ. Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό το θέμα. Θέλουμε όλοι οι Ισραηλινοί ηγέτες που εμπλέκονται σε αυτή τη γενοκτονία να δικαστούν και να τιμωρηθούν. Ο κόσμος πρέπει να το κάνει αυτό», είπε ο Ερντογάν.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου