Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα: Νεκρός ο «αρχιλογιστής» της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα


O Iσραηλινός στρατός σκότωσε κορυφαίο χρηματοδότη της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Την εξουδετέρωση ενός εκ των κύριων διαχειριστών των οικονομικών της Χαμάς ανακοίνωσαν οι IDF. Ο Σούμπι Φερουάνα και ο αδελφός του μετέφεραν μεγάλα ποσά κεφαλαίων στη Χαμάς, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τους μισθούς των τρομοκρατών και τη συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το έκαναν αυτό διοχετεύοντας τα χρήματα μέσω της εταιρείας τους, ονόματι Hamsat. Σε μια επιχείρηση στην πόλη Ράφα, ένα πολεμικό αεροσκάφος του Ισραηλινού Στρατού υπό την καθοδήγηση της Σιν Μπετ (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας) και της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών σκότωσε τον χρηματοδότη της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί ότι το πλήγμα στα οικονομικά της Χαμάς είναι καίριο για τη συνέχιση της ικανότητας της ένοπλης ομάδας να πολεμά. Η Χαμάς χρησιμοποιεί αυτούς τους χρηματοδότες και τα ανταλλακτήρια χρημάτων για να αποκτήσει κεφάλαια από όλο τον κόσμο μέσω της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αποφεύγοντας έτσι τη χρήση διεθνών τραπεζικών συστημάτων που παρακολουθούνται στενά, σύμφωνα με το IDF.

Βαλίτσες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι του

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ράφα μετά από ισραηλινά πλήγματα, αλλά η δήλωση του Ισραηλινού Στρατού δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτό.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει: «Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς εξαρτάται από αυτά τα κεφάλαια που τους μεταφέρονται μέσω χρηματοδότες και οι δυνατότητές της κατά συνέπεια μειώνονται χωρίς αυτούς.

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου