Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Σκληρή απάντηση Ισραήλ σε Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ο πραγματικός δράστης γενοκτονιών


Άμεση και αιχμηρή ήταν η ισραηλινή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα στείλει έγγραφα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να ενισχυθεί ο ισχυρισμός της Νότιας Αφρικής που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προμηθεύει έγγραφα, κυρίως οπτικό υλικό, για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. «Πιστεύω ότι το Ισραήλ θα καταδικαστεί. Εμπιστευόμαστε στη δικαιοσύνη του Διεθνούς Δικαστηρίου», υποστήριξε.  

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας, της χώρας που πραγματοποίησε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και νόμιζε ότι ο κόσμος θα το βούλωνε, είναι "περήφανος" σήμερα που παρέδωσε στο Δικαστήριο της Χάγης υλικό που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, στην πλατφόρμα X.

«Σας ακούσαμε. Δεν έχουμε ξεχάσει το Ολοκαύτωμα των Αρμενίων και τις σφαγές των Κούρδων της Τουρκίας. Εσείς είστε οι πραγματικοί δράστες της γενοκτονίας. Υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από τους βάρβαρους φίλους σας», υπογράμμισε.

Όπως επισημαίνουν οι «Times of Israel» το Ισραήλ δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων μη θέλοντας να χαλάσει επί χρόνια τις σχέσεις του με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, που φυσικά αρνούνται ότι έλαβε χώρα. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου