Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Γαλλία: Διαβουλευόμαστε με την Αίγυπτο για να φτάσουμε σε ένα «Παλαιστινιακό Κράτος»


Φεβρουάριος 4, 2024. Ελλάδα.

Κάιρο (αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης).

Η Γαλλία ανακοίνωσε, την Κυριακή, ότι συνεργάζεται με την Αίγυπτο για την επίτευξη ενός «παλαιστινιακού κράτους» και το Κάιρο εξέφρασε την ίδια θέση και ότι συνεργάζεται σε αυτό το ζήτημα.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου από το Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι, ότι «η Γάζα πρέπει να είναι μέρος του επόμενου παλαιστινιακού κράτους».

Και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε με την Αίγυπτο για να φτάσουμε στο παλαιστινιακό κράτος», θεωρώντας ότι «οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να ζουν δίπλα-δίπλα».

Ο Σεζουρνέ είπε ότι η περιοδεία του στην περιοχή έχει ως στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε την Αίγυπτο για τη συνεργασία της με τη Γαλλία για τη διευκόλυνση των ανθρωπιστικών μέτρων που λαμβάνονται για την κατάσταση στη Γάζα, εκφράζοντας «κατανόηση της ανησυχίας της Αιγύπτου για τον εκτοπισμό Παλαιστινίων και καταδικάζοντας κάθε ενέργεια που οδηγεί σε αυτό».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Σούκρι είπε: «Η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη λύση για τον τερματισμό της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης ».

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε: «Πρέπει να τεθεί ένα χρονικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και το παλαιστινιακό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από ένα συνολικό πολιτικό πλαίσιο».

Ο Σούκρι επανέλαβε επίσης την απόρριψη της Αιγύπτου για τον αναγκαστικό εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσθεσε ότι το Κάιρο «επιδιώκει να αποφύγει την κλιμάκωση στην περιοχή», επισημαίνοντας «τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης στην Ερυθρά Θάλασσα».

Το Ισραήλ κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια σε συνοριακά χωριά

Οι βομβαρδισμοί των κατοικιών στα σύνορα από το Ισραήλ προκάλεσαν τον εκτοπισμό χιλιάδων οικογενειών

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε δεχτεί τον Σεζουρνέ νωρίτερα, σε μια συνάντηση που αφορούσε την κατάσταση στη Γάζα, και εξέτασε τις εντατικές προσπάθειες  της Αιγύπτου με διάφορους εταίρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα και την εφαρμογή της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον τερματισμό της τραγωδίας του λαού της Γάζας.

Κατά τη συνάντηση με τον Σίσι, ο Γάλλος υπουργός τόνισε την προθυμία της χώρας του να συντονίσει τα οράματα και τις προσπάθειες με την Αίγυπτο για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή κρατουμένων, σύμφωνα με τη δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας.

Ο Αλ Σίσι και ο Σεζουρνέ τόνισαν «τον κεντρικό και αναντικατάστατο ρόλο της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στην παροχή υποστήριξης στον λαό της Λωρίδας της Γάζας, ειδικά υπό το φως των καταστροφικών ανθρωπιστικών συνθηκών στις οποίες εκτίθενται, που απαιτούν την υποστήριξη όλων των διεθνών μηχανισμών που εργάζονται στον τομέα της αρωγής».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου