Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Κιλκίς: Ένας τόμος για την αρχαιολογία σε καιρό πολέμου


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς αναγγέλλει την έκδοση του συλλογικού τόμου "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς. Από τα χαρακώματα των μαχών... στα σκάμματα των ανασκαφών", που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για το επιστέγασμα της ομώνυμης - περιοδεύουσας πλέον - έκθεσης, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και εγκαινιάστηκε ακριβώς 100 χρόνια μετά την Ανακωχή του Μεγάλου Πολέμου (11.11.2018).

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19.15, στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη (Νικ. Παναγιώτου 50, Κιλκίς) τον τόμο  θα προλογίσουν οι επιμελητές της έκδοσης Δρ Γεωργία Στρατούλη, προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς, Δρ Σταμάτης Χατζητουλούσης, αρχαιολόγος της ΕΦΑ Χαλκιδικής & Αγίου Όρους και ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βλάσης Βλασίδης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κατσικογιώργος και θα μιλήσουν εκ των συγγραφέων ο τοπογράφος-ιστορικός Θανάσης Βαφειάδης, ο εκπαιδευτικός Κώστας Ταλαμπίρης, ο συνταγματάρχης ε.α. και συλλέκτης Βασίλειος Νικόλτσιος και ο αφηγητής-συγγραφέας Δρ Αλέξανδρος Μυροφορίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς.

Πηγή: Μακεδονία

ΠΗΓΗ http://anaskafi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου