Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν θα πάει πρώτα στην Τουρκία και μετά στη Βόρεια Κορέα


Φεβρουάριος 11, 2024. Ελλάδα.

Μόσχα.

Η Μόσχα και το Πιονγκγιάνγκ θα συμφωνήσουν για το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, αναφέρουν τα ρωσικά media.

Το γεγονός ότι για το ταξίδι γίνεται προετοιμασία επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Α’ Ασιατικού Τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Ιβάν Ζελόχοβτσεφ.

«Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο κοσμοδρόμιο Βόστοτσνι  τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Πρόεδρος Κρατικών Υποθέσεων της ΛΔΚ, Κιμ Γιονγκ Ουν, κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ.

Αυτή η πρόσκληση επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας από τον Υπουργό Εξωτερικών της ΛΔΚ, Τσόι Σονγκ Χούι», δήλωσε ο Ζελόχοβτσεφ.

Η έγκριση του ταξιδιού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, θα γίνει δια της διπλωματικής οδού. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου θα καθοριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία της επίσκεψης.

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα των επισκέψεων του Πούτιν, ιδίως στην Τουρκία και τη ΛΔΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσκεψη στην Τουρκία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, σε αντίθεση με το ταξίδι στη Βόρεια Κορέα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου