Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Λοβέρδος: ξεκάθαρα υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων - Οπισθοδρομικοί οι αρνητές

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για μέτωπο οπισθοδρόμησης κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στους αρνητές του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της εν λόγω μεταρρύθμισης, ως μια μεγάλη «ευκαιρία», ενώ έχει ασκήσει έντονη κριτική στη στάση και τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ πριν καταλήξει στην επιλογή της καταψήφισης.

«Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια διαμορφώνεται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ένα απολύτως ευδιάκριτο μέτωπο οπισθοδρόμησης. Σε αυτό κατατάσσονται οι αρνητές του σχεδίου νόμου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και τονίζει με τον πιο σαφή τρόπο: «Το νομοθέτημα αυτό επί της αρχής πρέπει να ψηφιστεί. Αποτελεί μεταρρυθμιστικό βήμα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τα αδύναμα ή και πονηρά του σημεία πρέπει να αναδειχθούν με τον κριτικό κοινοβουλευτικό αλλά και ευρύτερα με τον πολιτικό και επιστημονικό λόγο. Η άρνηση, όμως, της συμφωνίας επί της αρχής αποτελεί σαφή απόδειξη αντιμεταρρυθμιστικής στάσης».

ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου