Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Οι εκτελεστές της MİT δολοφόνησαν Κούρδισσα υπήκοο Συρίας, μέλος του YPG


Φεβρουάριος 27, 2024. Ελλάδα.

Το τμήμα εκτελέσεων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MİT), έδρασε στη Συρία, δολοφονώντας την υπήκοο Συρίας, Εμινέ Σαγίντ Αχμέντ, που σύμφωνα με τους Τούρκους είχε την κωδική ονομασία «Azadi Derik» και ήταν επικεφαλής ενός τμήματος της κουρδικής οργάνωσης YPG/YPJ (του τμήματος Γυναικών των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας) στο Καμισλί της βόρειας Συρίας.

Το Ajans Haber επικαλούμενο πληροφορίες από τουρκικές πηγές ασφαλείας «η Εμινέ Σαγίντ Αχμέντ που είχε ενταχθεί την τρομοκρατική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας το 2011, ήταν αποφασισμένη να σχεδιάσει ενέργειες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στη βόρεια Συρία».

Η τουρκική μυστική υπηρεσία ενεργώντας εκτός των τουρκικών συνόρων διοργάνωσε επιχείρηση δολοφονίας στην Εμινέ Σαγίντ Αχμέντ και σε επιτόπια επιχείρηση την εξουδετέρωσε στην πόλη Καμισλί.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Εμινέ ήταν «υπεύθυνη για την προμήθεια και τη χρήση πυραύλων της οργάνωσης» και μάλιστα είχε διατάξει «πυραυλικές επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονταν στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Επιχείρησης Κλάδου Ελαίας από το Τελ Ριφάτ.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μπει σε έναν αγώνα εξολόθρευσης των επικεφαλής κάθε κουρδικής ομάδας τόσο στη Συρία όσο και στο βόρειο Ιράκ για να αποδυναμώσουν τους Κούρδους αυτονομιστές που βρίσκονται εκτός των τουρκικών συνόρων.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου