Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Νετανιάχου: Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ – «Μπλόκαρε» τη συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Αρχηγό των IDF


Η προκαθορισμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και του αρχηγού του επιτελείου του ισραηλινού στρατού (IDF), Χέρτζι Χαλεβί, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με αναφορές των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν αντίθετο σε μια συνάντηση μεταξύ ξένου διπλωμάτη και ενός αξιωματούχου του στρατού, χωρίς την παρουσία εκλεγμένων ηγετών.

Ο Χαλέβι συμμετείχε στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο Μπλίνκεν και ο Νετανιάχου και άλλα μέρη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και συζήτησαν για την κατάσταση του πολέμου στη Γάζα.

Μετά τη συνάντηση, ο Νετανιάχου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου απόψε στην Ιερουσαλήμ στις 7:30 μ.μ. Αυτή θα είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου που θα έχει ο Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και όχι στο στρατιωτικό αρχηγείο της Kirya στο Τελ Αβίβ από την έναρξη του πολέμου.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου