Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

C-130: «H ΕΑΒ θα παραδώσει ακόμη ένα αεροσκάφος μέσα στο 2024», λέει ο ΥΕΘΑ – Που οφείλονται οι καθυστερήσεις


«Η διαγωνιστική διαδικασία για την υποστήριξη των C-130 είναι σε εξέλιξη και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΒ», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΕΘΑ απάντησε σε ερώτηση κοινοβουλςυτικού ελέγχου από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Μπιάγκη, με θέμα «Σκανδαλώδης διαδικασίες ανάθεσης έργου εργοστασιακής συντήρησης και υποστήριξης μεταφορικών αεροσκαφών C-130B/H από την ΕΑΒ».

Σημειώνεται ωστόσο, ότι ήδη ένα αεροσκάφος αποδόθηκε εντός του Φεβρουαρίου και ένα ακόμα αναμένεται να αποδοθεί εντός του 2024, όπως σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Όπως σημείωσε ο ΥΕΘΑ, οι καθυστερήσεις στα C-130 σχετίζονται κατά κύριο λόγο με θέματα που αφορούν στην εξεύρεση κατάλληλων ανταλλακτικών, στην έλλειψη υποστήριξης των ηλεκτρομηχανικών συστημάτων των αεροσκαφών από τους κατασκευαστές τους, στον αριθμό του διαθέσιμου προσωπικού και στην κατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, η νέα διοίκηση της ΕΑΒ θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις επί των παραπάνω θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δρομολογήσει ένα νέο σχέδιο εξυγίανσης για την ΕΑΒ, καθώς πλέον έχει περάσει στην εποπτεία του. Δείτε ΕΔΩ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που όρισε ο Νίκος Δένδιας.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου