Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Λεγεώνα της Ελευθερίας: Νέες επιθέσεις στην περιφέρεια Κουρσκ – «Πυρπολήσαμε αποθήκες πυρομαχικών του Πούτιν» [vid]


Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας, που αποτελείται από Ρώσους εθελοντές στρατιώτες που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας, συνεχίζει και σήμερα την «παρενόχληση» παραμεθόριων περιοχών, όπως του Κουρσκ και του Μπέλγκοροντ.

Συγκεκριμένα η Λεγεώνα της Ελευθερίας υποστήριξε πως πυρπόλησε δύο αποθήκες πυρομαχικών στο χωριό Τιοτκίνο της περιφέρειας Κουρσκ στη Ρωσία.

Υπονόησε μάλιστα πως προχώρησε σε κίνηση αντιπερισπασμού για να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων στρατιωτών.

«Ενώ οι στρατιώτες του Πούτιν είναι απασχολημένοι με την καταστροφή κατοικιών πολιτών, τα πληρώματα πυροβολικού της Λεγεώνας κατέστρεψαν με μαεστρία δύο σημεία αποθήκευσης πυρομαχικών που ανήκουν στα στρατεύματα του Πούτιν στο Τιοτκίνο. Καίγονται υπέροχα», ανέφερε η Λεγεώνα της Ελευθερίας, με ανάρτηση στο Telegram.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ ανέφερε ότι «Ουκρανοί τρομοκράτες» φέρονται ότι εισέβαλαν στην περιφέρεια, ενώ η ρωσική φρουρά ισχυριζόταν ότι «απέκρουσε μια επίθεση από Ουκρανούς σαμποτέρ».

Στα social media εμφανίστηκε το ακόλουθο βίντεο, που φέρεται να καταγράφει το χτύπημα στις αποθήκες πυρομαχικών.

Κάποιες ώρες πριν μέλος που φέρεται να ανήκει στη Λεγεώνα της Ελευθερίας, αλλά και στο λεγόμενο «Τάγμα της Σιβηρίας», μια παρεμφερή οργάνωση που αντιτίθεται στον Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποιούσε τους κατοίκους των περιφερειών Μπέλγκοροντ και Κουρσκ πως επίκεινται επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους, καλώντας τους να εκκενώσουν τα χωριά τους.

Πηγή: Με πληροφορίες από pravda.com.ua

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου