Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Αφανισμός ρωσικής φάλαγγας… εικόνες όπως του 2022 (vid.)


Σύμφωνα με αναφορές από το κέντρο Τύπου της 67ης Ταξιαρχίας, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις αναχαίτισαν και κατέστρεψαν επιτυχώς ρωσικές τεθωρακισμένες νηοπομπές που κατευθύνονταν προς την πόλη Chasiv Yar. 

“Στην επιχείρηση καταστράφηκαν περίπου 20 μονάδες εχθρικών οχημάτων μάχης, εμποδίζοντας τους κατακτητές να αποκτήσουν ερείσματα στην πόλη. Μετατρέποντας τα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού σε σκραπ στην κατεύθυνση Μπαχμούτσκι, αποκρούουμε τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Τσασίβ Γιαρ”, ανέφερε η δημοσίευση.

ΠΗΓΗ defence-blog.com

Νωρίτερα τον Απρίλιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν μια σειρά αποτυχημένων επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις στα ανατολικά προάστια του Chasiv Yar. Παρά τις προσπάθειες των ρωσικών στρατευμάτων να εξασφαλίσουν πολλές δομές, το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό τους απώθησε με επιτυχία από την περιοχή. Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως επισημάνει την προκλητική κατάσταση στην πόλη, περιγράφοντάς την ως την πιο δύσκολη από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής. Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή καθημερινά, με σύντομες μόνο στιγμές ανάπαυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου