Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης από Πολωνία: Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας – Η Άμυνα ψηλά στις προτεραιότητές μας (video)


Με τα πιο ζεστά λόγια υποδέχτηκε ο Ντόναλντ Τουσκ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ευχαρίστησε την πολωνική πλευρά για ακόμη μια φορά για τη βοήθεια στις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των  δυο ηγετών συζητήθηκαν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Στις κοινές δηλώσεις τους μετά την συνάντηση, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, ως μέλη της ΕΕ, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παράνομη μετανάστευση.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορα μάς, τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά» είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που υπερψηφίστηκε πρόσφατα.

«Η αμυντική πολιτική πρέπει επίσης να είναι ψηλά στην ευρωπαϊκή μας ατζέντα και κάτι που πρέπει να συζητήσουμε μετά τις ευρωεκλογές», τόνισε.  


ΠΗΓΗ https://ellada24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου