Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Μεγάλη ουκρανική επίθεση με 40 drones κατά αεροπορικής βάσης στη νότια Ρωσία: Καταστράφηκαν 6 αεροσκάφη, 8 υπέστησαν ζημιές [videos]


FILE PHOTO: Πυρκαγιά μετά από χτύπημα drone. EPA, Emergency Service of Ukraine

Η Ουκρανία πραγματοποίησε μεγάλη επίθεση με drones εναντίον αεροπορικής βάσης στη νότια Ρωσία στην περιοχή του Ροστόφκαι καταστρέφοντας έξι ρωσικά αεροπλάνα.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο BBC Ukrainian ότι άλλα οκτώ αεροσκάφη υπέστησαν σοβαρές ζημιές και 20 άτομα έχουν είτε σκοτωθεί, είτε τραυματιστεί. 

Η βάση Μοροζόφσκ φιλοξενεί αεροσκάφη Su-27 και Su-34 που χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και ο ουκρανικός στρατός ήταν πίσω από τα χτυπήματα στο αεροδρόμιο Μοροζόφσκ δήλωσε ουκρανική πηγή  στο CNN, προσθέτοντας ότι «η επιχείρηση είναι σημαντική για τη μείωση του ρωσικού στρατιωτικού δυναμικού».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροδρόμιο στοχοποιήθηκε επειδή χρησιμοποιείται ως βάση για αεροσκάφη «που πραγματοποιούν βομβαρδισμούς σε ουκρανικές θέσεις και συνοριακούς οικισμούς».

Δεν έχει γίνει καμία σχετική ενημέρωση από τη Ρωσία .

Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότερα από 40 drones στόχευσαν στην περιοχή, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.
Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι περιοχές Σαράτοφ, Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Κρασνοντάρ είχαν επίσης στοχοποιηθεί, ενώ όλα τα  drones ισχυρίστηκε ότι  καταρρίφθηκαν.

Στην περιοχή Μοροζόφσκ του Ροστόφ χτυπήθηκε ένας ηλεκτρικός υποσταθμός, αφήνοντας περίπου 600 άτομα χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης του Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι υπήρξαν κάποιες ζημιές σε οικιστικό συγκρότημα 16 ορόφων.

Σε μεταγενέστερη ανάρτησή του, ανέφερε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν σε ένα από τα πεσμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια έρευνας στην τοποθεσία “όχι μακριά από το αεροδρόμιο”.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους εντός της Ρωσίας πρόσφατα, με στόχο στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι ο στρατός της αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών, αλλά έχει θέσει στόχο την παραγωγή ενός εκατομμυρίου drones στην εγχώρια αγορά φέτος.

Την περασμένη Τρίτη ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση με drone στο Ταταρστάν, πάνω από 1.300 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Τα πλήγματα αυτά, με στόχο ένα εργοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ένα διυλιστήριο πετρελαίου, είναι τα πιο βαθιά στο ρωσικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου. Δώδεκα άνθρωποι αναφέρθηκαν τραυματίες.

Με πληροφορίες από BBC/CNN

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου