Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Πρωθυπουργός της Σκωτίας: woke και ισλαμιστής ταυτόχρονα


Judith Waintraub

Figaro Magazine

Επικεφαλής ενός συνασπισμού μεταξύ υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και οικολόγων, ο Humza Yousaf είναι ένα καθαρό προϊόν του αγγλοσαξονικού κοινοτισμού. Δεν βλέπει καμία αντίφαση στην καταπολέμηση τόσο της “ισλαμοφοβίας” όσο και της “τρανσφοβίας”.

Όπως είχε υποσχεθεί… την 1η Απριλίου, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, Humza Yousaf, δημοσίευσε το διάταγμα εφαρμογής του νόμου για τα “εγκλήματα μίσους” που εισήγαγε όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης υπό τη Nicola Sturgeon, την οποία διαδέχθηκε πριν από ένα χρόνο. Ο νόμος αυτός, που ψηφίστηκε το 2021, επεκτείνει τον νόμο κατά του φυλετικού μίσους στη θρησκεία, την “ταυτότητα τρανσέξουαλ”, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία και την αναπηρία. Ερωτηθείς σχετικά με την “περίπτωση” της J.K. Rowling, ο υπουργός Θυμάτων και Κοινοτικής Ασφάλειας της Σκωτίας δήλωσε ότι τα σχόλια της συγγραφέως του Χάρι Πότερ θα μπορούσαν να “καταγγελθούν” βάσει της νέας νομοθεσίας. “Δεν μπορώ να περιμένω να με συλλάβουν”, απάντησε η γυναίκα, η οποία έχει γίνει επί χρόνια στόχος απειλών για τη ζωή της επειδή υποστήριξε ότι το να είσαι γυναίκα είναι θέμα “βιολογίας”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ήρθε να σώσει την Τζέι Κέι Ρόουλινγκ. “Πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε στην Daily Telegraph. Ο Ρίσι Σουνάκ είχε αντιταχθεί στην επέκταση της έννοιας του “εγκλήματος μίσους” μόλις ψηφίστηκε ο νόμος, γι’ αυτό και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να τεθεί σε ισχύ.

Ο Humza Yousaf είναι τώρα αποφασισμένος να αψηφήσει τη βρετανική εξουσία. Αμέσως μετά την εκλογή του τον Μάρτιο του 2023, ανακοίνωσε ότι θα αμφισβητήσει δικαστικά την παρεμπόδιση από το Ηνωμένο Βασίλειο ενός άλλου νόμου, ο οποίος απαλλάσσει τους υποψήφιους για αλλαγή φύλου από τις μέχρι πρότινος υποχρεωτικές ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις και επιτρέπει τις “μεταβάσεις” από την ηλικία των 16 ετών. Ήταν η πρώτη φορά που ο ισχυρός γείτονας της Σκωτίας έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος βέτο, που προβλέπεται στην κατανομή των εξουσιών μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και του Κοινοβουλίου της Σκωτίας.

Μπορεί να μην είναι η τελευταία. Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας της Σκωτίας (SNP), γιος Πακιστανών μεταναστών που επωφελήθηκαν πλήρως από την αγγλοσαξονική κοινωνική άνοδο, είναι η πιο ολοκληρωμένη ενσάρκωση της έννοιας της ” διατομεακότητας” στην πολιτική σφαίρα των Woke. Πραγματικός μουσουλμάνος, με σπουδές σε δημόσιο σχολείο υψηλού κύρους και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, δεν βλέπει καμία αντίφαση στο να αγωνίζεται ταυτόχρονα κατά της “ισλαμοφοβίας” και της “τρανσφοβίας”. Πέρυσι, λίγες ημέρες μετά τη μετακόμισή του στην επίσημη κατοικία του, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία του να προσεύχεται με πέντε άνδρες στο βάθος, με λεζάντα από τον ίδιο: “Μια ξεχωριστή στιγμή για να οδηγήσω την οικογένειά μου στην προσευχή στο Bute House (πρωθυπουργική έδρα στη Σκωτία), όπως συνηθίζεται μετά το τέλος της κοινής νηστείας”.

Κάλεσμα για προσευχή

Αυτή την εβδομάδα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, εκτοξεύοντας ένα κάλεσμα για προσευχή από το Bute House. Για την ισλαμολόγο Florence Bergeaud-Blackler, “η εγγύτητά του με το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, το οποίο κυριαρχεί στα ισλαμικά ιδρύματα τόσο στην άλλη πλευρά της Μάγχης όσο και στη Γαλλία, αποδεικνύεται από το ιστορικό του και τη συμμετοχή του σε ιδρύματα που ανήκουν στο χώρο των Αδελφών Μουσουλμάνων, όπως η Islamic Relief”. Η Islamic Relief κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ όταν ένας από τους ιθύνοντές της επαίνεσε τη Χαμάς το 2020, περιγράφοντας τους Εβραίους ως “τα εγγόνια των πιθήκων και των γουρουνιών”. Ο ερευνητής υπενθυμίζει ότι ο Humza Yousaf ήταν επίσης διευθυντής δημόσιων υποθέσεων στο Ισλαμικό Ίδρυμα της Σκωτίας, μια άλλη οργάνωση που βρίσκεται κοντά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός καταδίκασε τη σφαγή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αλλά ήταν από τους πρώτους δυτικούς ηγέτες που κάλεσαν σε κατάπαυση του πυρός χωρίς να απαιτήσει την απελευθέρωση των ομήρων σε αντάλλαγμα. Η σύζυγός του Nadia El-Nakla είναι ακτιβίστρια παλαιστινιακής καταγωγής. Αυτό καθιστά το ζευγάρι ήρωες των διαδηλωτών που διαδηλώνουν στο Λονδίνο και τη Γλασκώβη υπέρ της Χαμάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου