Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Φ/Γ ΥΔΡΑ: Το ΠΝ εξάγει διδάγματα μέσω Χούθι… drones & βαλλιστικοί


Μέσα από τις επιχειρήσεις των αμερικανικών και των βρετανικών δυνάμεων, αλλά και από την ελληνική φρεγάτα «Υδρα» το Πολεμικό Ναυτικό εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δράση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να αναπροσαρμοστεί και η γενικότερη τακτική του στο μέλλον. 

Τα πρώτα διδάγματα από τις ναυτικές επιχειρήσεις συνοδείας, αλλά και προσβολής στόχων των ανταρτών Χούθι, η δράση των οποίων παρακωλύει τη διεθνή ναυσιπλοΐα, αναλύουν οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με σκοπό την αναπροσαρμογή στρατηγικής και τακτικών σε ναυτικό επίπεδο. 

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα περισσότερα στοιχεία προέρχονται από τις πολύ πιο πλήρεις επιχειρήσεις που διεξάγουν οι αμερικανικές και βρετανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, αλλά και από τη μικρότερη, αλλά πολύτιμη εμπειρία των πλοίων της ευρωπαϊκής δύναμης «Aσπίδες», όπου συμμετέχει και το Πολεμικό Ναυτικό με τη φρεγάτα «Υδρα». Σύμφωνα με αρμόδιες στρατιωτικές πηγές, μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι οι Χούθι αλλάζουν συνεχώς θέσεις, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη στοχοποίησή τους από τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές. Για να προσβάλουν τα πλοία χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs), μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (Unmanned Surface Vessels, USVs), περιπλανώμενα πυρομαχικά (loitering ammunition), βαλλιστικούς (ballistic) και αντιπλοϊκούς (anti surface) πυραύλους. Οι Χούθι παρακολουθούν τα εμπορικά, αλλά και τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν ή πλέουν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Αντεν, με τους εξής τρόπους: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου