Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Τουρκία: Φουντώνει ο εμπορικός πόλεμος με το Ισραήλ με κυρώσεις και αντίμετρα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Περιορίζει τις εξαγωγές 54 προϊόντων

Η «πόλεμος εμπορίου» μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ φαίνεται να επιδεινώνεται, καθώς ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Yisrael Katz, απαντά στην απόφαση της Τουρκίας να περιορίσει τις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων προς τη χώρα του, λόγω της εισβολής στη Γάζα.

«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί μονομερείς παραβιάσεις των εμπορικών συμφωνιών και θα λάβει παράλληλα μέτρα που θα βλάψουν την τουρκική οικονομία», προειδοποίησε ο Katz.

Περιορίζει τις εξαγωγές 54 προϊόντων 

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες ότι θα περιορίσει τις εξαγωγές 54 προϊόντων προς το Ισραήλ, μεταξύ των οποίων του αλουμινίου, χάλυβα, τσιμέντου και χημικών φυτοφαρμάκων, λόγω της εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας. Απαντώντας στην κίνηση της Τουρκίας, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε την προετοιμασία ενός εκτεταμένου καταλόγου με προϊόντα που το Ισραήλ δεν θα αγοράζει από την Τουρκία.

Επιπλέον, κάλεσε τις ΗΠΑ και το Κογκρέσο να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, καθώς και να σταματήσουν τις επενδύσεις στην χώρα αυτή. Η νέα εμπορική αντιπαράθεση αποτελεί έναν επιπρόσθετο παράγοντα στην εξέλιξη της διένεξης ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου