Τρίτη 9 Απριλίου 2024

The Telegraph: Η Ρωσία χρησιμοποιεί απαγορευμένα χημικά όπλα στην Ουκρανία σχεδόν καθημερινά/ Η Κίνα παρέχει γεωχωρικές πληροφορίες και άλλη στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ


The Telegraph: Η Ρωσία χρησιμοποιεί απαγορευμένα χημικά όπλα στην Ουκρανία σχεδόν καθημερινά
Η Διοίκηση των Ουκρανικών Δυνάμεων Υποστήριξης κατέγραψε 371 περιπτώσεις Ρώσων που χρησιμοποίησαν χημικά όπλα μόνο τον Μάρτιο του 2024.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από την The Telegraph μίλησε με αρκετούς Ουκρανούς στρατιώτες και διαπίστωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν χειροβομβίδες Kh-51 που περιέχουν αέριο CS, έναν παράγοντα ελέγχου ταραχών (RCA) που απαγορεύεται βάσει της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα, την οποία έχει υπογράψει η Ρωσία. Το αέριο CS μπορεί να ανικανοποιήσει άτομα προσωρινά χωρίς να προκαλέσει μόνιμη βλάβη, αλλά μπορεί να προκαλέσει πανικό, τον οποίο είναι εύκολο να εκμεταλλευτεί η Ρωσία, σύμφωνα με το ISW.

 Ένας Ουκρανός διοικητής κοντά στο Robotyne, στην περιφέρεια Zaporizhzhia, είπε στην The Telegraph ότι στρατιώτες στη μονάδα του φέρουν τακτικά μάσκες αερίων λόγω της υψηλής συχνότητας επιθέσεων των ρωσικών CS στην περιοχή.

Η Telegraph ανέφερε επίσης ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν χλώριο, χλωροπικρίνη και πιθανώς ακόμη και ουσίες υδροκυανίου κατά των ουκρανικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τη Διοίκηση των Ουκρανικών Δυνάμεων Υποστήριξης, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέγραψαν συγκεκριμένο αριθμό περιπτώσεων όταν οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά που περιείχαν χημικές ουσίες:

    371 κρούσματα μόνο τον Μάρτιο του 2024
    1.412 περιπτώσεις μεταξύ Φεβρουαρίου 2023 και Μαρτίου 2024.

Επιπλέον, η ρωσική 810η Ναυτική Ταξιαρχία Πεζικού αναγνώρισε σε μια τώρα διαγραμμένη ανάρτηση ότι χρησιμοποίησε σκόπιμα χειροβομβίδες K-51 με αέριο CS σε ουκρανικές θέσεις κοντά στο Krynky στην ανατολική (αριστερή) όχθη της περιφέρειας Kherson τον Δεκέμβριο του 2023, όπως αναφέρει η The Telegraph. .

 Η Κίνα φέρεται να έχει εντείνει την υποστήριξή της στη Μόσχα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής γεωχωρικών πληροφοριών, μικροηλεκτρονικών και άλλων στρατιωτικών στοιχείων, προκαλώντας ανησυχίες από τις ΗΠΑ.

 Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ότι η Κίνα έχει κλιμακώσει την υποστήριξή της προς τη Ρωσία στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας, παρέχοντας γεωχωρικές πληροφορίες, μικροηλεκτρονικά και άλλα βασικά στρατιωτικά στοιχεία για να βοηθήσουν τις πολεμικές προσπάθειες της Μόσχας, επιτείνοντας περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, αναφέρει το Bloomberg.

Η αυτοπαρουσίαση του Πεκίνου ως ουδέτερου στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έρχεται σε αντίθεση με τη βαθιά συμμαχία του με τη Μόσχα, που χαρακτηρίστηκε από τον Ρώσο Πούτιν ως φιλία «χωρίς όρια» πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022. Επίσης, η Κίνα έχει επικριθεί επειδή αρνήθηκε να καταδικάσει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ότι η Κίνα έχει αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική της υποστήριξη στη Ρωσία στον συνεχιζόμενο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Εν μέσω ενδείξεων συνεχιζόμενης στρατιωτικής ολοκλήρωσης μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, πηγές του Bloomberg αποκαλύπτουν ότι η Κίνα έχει προμηθεύσει στη Ρωσία δορυφορικές εικόνες για στρατιωτική χρήση, καθώς και μικροηλεκτρονικά και εργαλειομηχανές για τανκς. Επιπλέον, η υποστήριξη της Κίνας εκτείνεται σε οπτικά, προωθητικά για πυραύλους και ενισχυμένη διαστημική συνεργασία, σύμφωνα με μια πηγή.

Τον Ιούλιο του 2023, οι ρωσικές τελωνειακές επιστροφές αποκάλυψαν σημαντική αύξηση στις εισαγωγές εργαλειομηχανών «υπολογιστικού αριθμητικού ελέγχου» (CNC) από την Κίνα, ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων, από 6,5 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2022. Οι Financial Times ανέφεραν ότι από την ευρεία εισβολή της Ουκρανίας, οι κινεζικές αποστολές προηγμένων εργαλείων CNC στη Ρωσία έχουν δεκαπλασιαστεί. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει αυστηροποιήσει τους περιορισμούς στις εισαγωγές, η Κίνα έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής αυτών των κρίσιμων εργαλείων για την άλεση μετάλλων με εξαιρετική ακρίβεια. Κατά συνέπεια, οι συσκευές CNC κινεζικής προέλευσης αποτελούσαν το 57% των εισαγωγών της Ρωσίας σε αξία τον Ιούλιο, μια κατακόρυφη αύξηση από 12% πριν από τον πόλεμο.

 Ο Μπάιντεν και ο Μπλίνκεν ανησυχούν

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αυτήν την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ανησυχίες στον Σι Τζινπίνγκ για την υποστήριξη της Κίνας στη ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εργαλειομηχανών, οπτικών, νιτροκυτταρίνης, μικροηλεκτρονικών και κινητήρων στροβιλοκινητήρων, σύμφωνα με την Αντριέν Γουάτσον, εκπρόσωπο της Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ενημέρωσε τους Ευρωπαίους συμμάχους για το εύρος και τη σημασία της υποστήριξης της Κίνας αυτή την εβδομάδα, προτρέποντάς τους να αναλάβουν δράση κατά κινεζικών οντοτήτων και εταιρειών που επιτρέπουν αυτές τις μεταφορές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ανησυχούν για την αυξανόμενη συμμαχία Κίνας-Ρωσίας, με το εμπόριο να αγγίζει το ρεκόρ των 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, αναφέρει το Bloomberg. Η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ είναι βασικοί δρόμοι πρόσβασης της Μόσχας σε περιορισμένες τεχνολογίες όπλων. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Κίνα προμηθεύει όπλα στη Ρωσία, οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες για να περιορίσουν την υποστήριξη της Κίνας στη ρωσική αμυντική βιομηχανία και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποιεί την Κίνα

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων στην κινεζική Guangzhou στις 5 και 6 Απριλίου, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen προειδοποίησε την Κίνα για «σημαντικές συνέπειες» εάν οι εταιρείες της υποστηρίξουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι εταιρείες δεν πρέπει να παρέχουν υλική υποστήριξη στη σύγκρουση, σύμφωνα με τους Financial Times. Αυτή η προειδοποίηση ακολουθεί τις ανησυχίες του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken σχετικά με το ότι το Πεκίνο βοηθά τη Μόσχα με «εργαλεία, εισροές και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη» σε ανησυχητική κλίμακα.

Η εμπλοκή της Κίνας στην υποστήριξη των πολεμικών προσπαθειών της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτέλεσε θέμα ανησυχίας και ελέγχου. Παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία συνέχισε να λαμβάνει υποστήριξη από την Κίνα με διάφορες μορφές.

Η Κίνα παρέχει στη Ρωσία drones και εξοπλισμό επιτήρησης, που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας. Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη όχι μόνο βοηθούν τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ρωσίας αλλά επιτρέπουν επίσης στην Κίνα να συγκεντρώσει κρίσιμες πληροφορίες πεδίου μάχης που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη δική της πολεμική ετοιμότητα.

Η Κίνα έχει προμηθεύσει κρυφά στη Ρωσία στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων drones, εξαρτημάτων θωράκισης σώματος και θερμικών εικόνων, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παρά τις κυρώσεις που στοχεύουν τη ρωσική αεροπορική βιομηχανία, ανταλλακτικά αεροσκαφών που κατασκευάζονται από δυτικές εταιρείες όπως η Boeing και η Airbus εξακολουθούν να εισάγονται από ρωσικές εταιρείες. Η Κίνα έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος εξαγωγέας ανταλλακτικών για αεροπλάνα, διαστημόπλοια και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ του συνόλου των ρωσικών εισαγωγών σε αυτήν την κατηγορία.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: χαζοί είναι οι Κινέζοι να μην πουλάνε ότι έχουν και δεν έχουν; Φθορά στης ΗΠΑ κάνουν γιατί ξέρουν της προθέσεις τους εναντίον τους.

Μου αρέσει που λένε συνεχώς για κυρώσεις! Σε ποιους στους Κινέζους; Η Κίνα PBOC αγοράζει χρυσό για 17ο μήνα καθώς οι τιμές έφτασαν σε ρεκόρ

    Τα αποθέματα χρυσού της Κίνας αυξήθηκαν στα 72,74 εκατομμύρια ουγγιές τροίας: στοιχεία
    Ο χρυσός χτύπησε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, η αγορά της κεντρικής τράπεζας

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αγόρασε χρυσό για τα αποθέματά της για 17ο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, επεκτείνοντας το ξεφάντωμα αγορών που βοήθησε το πολύτιμο μέταλλο να φτάσει σε ρεκόρ.

Οι χρυσοί χρυσοί που κατέχονται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αυξήθηκαν 0,2% στις 72,74 εκατομμύρια ουγγιές troy τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή. Είναι η μικρότερη αύξηση στη διάρκεια των μηνιαίων αγορών που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022.

Το 2023, η PBC αγόρασε περισσότερο χρυσό από όλες τις άλλες κεντρικές τράπεζες. Ο βιομηχανικός οργανισμός υπολόγισε τις αγορές του πολύτιμου μετάλλου από την Κίνα πέρυσι σε 225 μετρικούς τόνους, περίπου το ένα τέταρτο των 1.037 τόνων που αγόρασαν όλες οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου.

Τα επίσημα αποθεματικά της Κίνας σε χρυσό αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2015. Τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας αυξήθηκαν στα 3,24 τρισ. δολάρια έως τα τέλη Μαρτίου, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2021.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: η Κίνα που πουλάει τα παλιά της αποθέματα εξοπλισμού, ζώνες, εξαρτήσεις κλπ! Το 90+% των drones από εκεί προέρχεται.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου