Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Μυστική συνάντηση ισλαμιστών στο Αμβούργο… Τι απεργάζονται; (vid.)


Μυστική συνάντηση είχαν περίπου 300 ισλαμιστές στο Αμβούργο, γράφει η γερμανική εφημερίδα Βild προσθέτοντας ότι, στόχος της αποκαλούμενης οργάνωσης Muslim Interactiv είναι να ιδρύσουν ένα χαλιφάτο. 

Γερμανοί εμπειρογνώμονες τους αποκαλούν «ριζοσπάστες ποπ ισλαμιστές»: Τους αρέσει να ξυρίζουν το λαιμό, πατάνε τέρμα το γκάζι στο αυτοκίνητό τους, μισούν το Ισραήλ, θα ήθελαν να εφαρμοστεί η «Σαρία» – ο ισλαμικός νόμος – και να ιδρύσουν ένα χαλιφάτο στη Γερμανία. Εκατοντάδες μέλη και υποστηρικτές της αμφιλεγόμενης ομάδας «Muslim Interaktiv» έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο «Elite Event House», στην περιοχή Άλερμεχε του Αμβούργου. Η τελευταία φορά ήταν την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Hamburger Morgenpost».

ΤΗΣ ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος του Αμβούργου παρακολουθεί διακριτικά τις συναντήσεις τους και προειδοποιεί την κοινή γνώμη ότι είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media, όπως το Ιnstagram και το TikTok. «Αυτή τη στιγμή, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιείται κυρίως για την αναζήτηση επαφών με νέα νεαρά μέλη και τη στρατολόγησή τους», επισημαίνει στην εφημερίδα Bild ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, Τόρστεν Φος. «Η οργάνωση «Muslim Interactive» είναι επικίνδυνη επειδή τέτοια γεγονότα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των ισλαμιστών και των εξτρεμιστών της Σαρία μακροπρόθεσμα». Ουσιαστικά, η «Muslim Interaktiv» είναι μια νέα και πιο «κουλ» οργάνωση, διάδοχος της απαγορευμένης οργάνωσης «Hizb ut-Tahrir – Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου