Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι αμυντικές βιομηχανίες, χιλιάδες προσλήψεις


Λία Δεληγιάννηl.deligianni@euro2day.gr

Προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τον ταχύτερο ρυθμό από το τέλος του ψυχρού πολέμου. Ρεκόρ χτυπούν οι παραγγελίες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι αμυντικές εταιρείες παγκοσμίως προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τον ταχύτερο ρυθμό από το τέλος του ψυχρού πολέμου, καθώς ο κλάδος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις παραγγελίες που βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Έρευνα των Financial Times σχετικά με τα σχέδια προσλήψεων 20 μεγάλων και μεσαίων αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών άμυνας και αεροδιαστημικής διαπίστωσε ότι θέλουν να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες άτομα φέτος.

Τρεις από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες - η Lockheed Martin, η Northrop Grumman και η General Dynamics - έχουν να καλύψουν σχεδόν 6.000 θέσεις εργασίας, ενώ 10 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα προσπαθούν να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας κατά σχεδόν 37.000 συνολικά, ή σχεδόν το 10% του συνολικού τους εργατικού δυναμικού.

"Από το τέλος του ψυχρού πολέμου, αυτή είναι η πιο έντονη περίοδος για τον αμυντικό τομέα με την υψηλότερη αύξηση του όγκου των παραγγελιών σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Jan Pie, γενικός γραμματέας της ASD, της ευρωπαϊκής εμπορικής ένωσης αεροδιαστημικής και άμυνας.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εν μέσω εκτεταμένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Η ξαφνική έξαρση των παραγγελιών μετά από δεκαετίες χαμηλού όγκου, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό για ψηφιακές δεξιότητες από τους τεχνολογικούς ομίλους και μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις ελλείψεις προσωπικού της εποχής της Covid, είναι μερικοί από τους παράγοντες που οδηγούν στην έξαρση των προσλήψεων σε ολόκληρο τον κλάδο.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου