Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Οι Μουσουλμάνοι στα Σκόπια γιόρτασαν το Κουρμπάν Μπαϊράμ σε τρεις γλώσσες


Ιούνιος 16, 2024. Ελλάδα.

Στο τζαμί του Μουσταφά Πασά στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στη Βόρεια Μακεδονία με αφορμή την εορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, όπου μουσουλμάνοι πιστοί γέμισαν τους εσωτερικούς χώρους και την αυλή του τζαμιού.

Στο πρόγραμμα που διοργάνωσε η Ισλαμική Θρησκευτική Ένωση (BFI) της Βόρειας Μακεδονίας, ψάλλονταν τμήματα του Κορανίου, καθώς και ιλάχι στην αλβανική, τουρκική και βοσνιακή γλώσσα πριν από την προσευχή του Eid.

Την ομιλία του κηρύγματος του Εϊντ στα αλβανικά, τούρκικα και νοτιοσλαβικά εκφώνησε ο μουφτής του Τέτοβο, Σελβέρ Τζεμαϊλί, εκ μέρους του επικεφαλής του BFI,  Σακίρ Φετάχι, ο οποίος βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για το Χατζ.

Σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης μετά την προσευχή του Eid, ο Τζεμάιλ ευχήθηκε Eid σε όλους τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο:

«Ζητώ από τον Παντοδύναμο Αλλάχ αυτή η γιορτή να αποτελέσει πρόσχημα για να επικρατήσει η ειρήνηη αγάπη και ο σεβασμός μεταξύ των οικογενειών μας και να μεταδοθούν αυτές οι αξίες σε όλη την ανθρωπότητα γενικότερα».

Στο Κόσοβο, η κύρια διοργάνωση με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Τζαμί, όπου ο Μουφτής του Κοσσυφοπεδίου, Ναΐμ Τέρναβα, έκανε το κήρυγμα.

«Αυτή τη στιγμή αυτής της ευοίωνης ημέραςζητάμε από τον Παντοδύναμο Αλλάχ να αποκαταστήσει την ειρήνη στην Παλαιστίνη και την ΟυκρανίαΟι θρησκευτικές μας γιορτές πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να φέρουν ευτυχία και χαρά στις καρδιές όσων έχουν ανάγκη».

Μουσουλμάνοι πιστοί στην Αλβανία συμμετείχαν στην προσευχή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, συγκεντρώνοντας στα τζαμιά και τις πλατείες της χώρας. Το κεντρικό πρόγραμμα για την προσευχή του Κουρμπάν Μπαϊράμ πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο «Dëshmorët e Kombit» στα Τίρανα.

shenja.tv

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου