Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Χεζμπολάχ: Ομοβροντία πυραύλων σε ισραηλινή βάση στη Χάιφα


H Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε «πυραύλους» σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στην Χάιφα, τη μεγάλη πόλη στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το φιλοϊρανικό κίνημα διευκρίνισε ότι βομβάρδισε με «ομοβροντία πυραύλων βάση που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χάιφα, στοχοθετώντας εργοστάσιο εκρηκτικών υλών».

Χθες η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) κατά αεροπορικής βάσης στην Χάιφα.

Ισραήλ: Drones από τον Λίβανο χτύπησαν γηροκομείο

Ένας οίκος ευγηρίας στο κεντρικό Ισραήλ υπέστη ζημιές μετά την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους προερχόμενου από τον Λίβανο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ενεργοποιήθηκε συναγερμός αφού εντόπισε δύο αεροσκάφη που διέσχιζαν από τον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής.

Ο στρατός ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία είχε αναχαιτίσει με επιτυχία το ένα αεροσκάφος, αλλά δεν διευκρίνισε τι συνέβη στο δεύτερο.

«Σε αυτό το στάδιο υπάρχουν ζημιές σε ένα κτίριο στην Herzliya», πρόσθεσε η ανακοίνωση. Η Herzliya είναι μια παράκτια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.

Εικόνες και βίντεο που μοιράστηκε ο στρατός έδειχναν ζημιές σε ένα γηροκομείο, όπως ανέφερε, «μετά την επίθεση (του μη επανδρωμένου αεροσκάφους)». Στις εικόνες φαίνονταν σπασμένα παράθυρα και κατεστραμμένα έπιπλα.

Η ισραηλινή αστυνομία έλαβε «πολλαπλές» αναφορές για την προσγείωση θραυσμάτων ρουκέτας στην περιοχή της Herzliya, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί έφτασαν για να διαχειριστούν «τα συντρίμμια από την αναχαίτιση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Καμία από τις δύο δηλώσεις δεν ανέφερε ότι υπήρξαν θύματα. Ο στρατός δήλωσε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση.

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου