Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Jerusalem Post O διοικητής της Δύναμης Quds είναι ζωντανός και ανακρίνεται ως ύποπτος για συνεργασία με το Ισραήλ


Οταξίαρχος Εσμαΐλ Καάνι, διοικητής της δύναμης Quds Force των Φρουρών της Επανάστασης, είναι ζωντανός και βρίσκεται υπό έρευνα στο Ιράν, ανέφερε την Πέμπτη το Middle East Eye, επικαλούμενο διάφορες πηγές.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η τύχη του είναι άγνωστη μετά το χτύπημα του Ισραήλ το Σάββατο στη Βηρυτό, που σκότωσε τον φερόμενο ως διάδοχο του Νασράλα, Χασέμ Σαφεντίν.

Η Τεχεράνη φέρεται να ερευνά επί του παρόντος παραβιάσεις της ασφάλειας, με δέκα πηγές από τη Βηρυτό, τη Βαγδάτη και την Τεχεράνη να δηλώνουν στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι τόσο ο Καάνι όσο και η ομάδα του βρίσκονται υπό απομόνωση ενώ εξετάζονται.

Επιπλέον, την Πέμπτη, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το Sky News, ανέφεραν ότι ο Καάνι υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

«Οι Ιρανοί έχουν σοβαρές υποψίες ότι οι Ισραηλινοί έχουν διεισδύσει στους Φρουρούς της Επανάστασης, ειδικά σε αυτούς που εργάζονται στον λιβανικό στίβο, γι' αυτό και όλοι βρίσκονται επί του παρόντος υπό έρευνα», δήλωσε πηγή στο Middle East Eye.

Ωστόσο, το δημοσίευμα επικαλείται επίσης μια πηγή που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, η οποία ισχυρίστηκε απερίφραστα ότι η παραβίαση ήταν «100% ιρανική».

Μια πηγή φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Καάνι βρισκόταν ακόμη στη Βηρυτό και όχι στο Ιράν.

Ο Καάνι δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που το Ισραήλ εξόντωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στα τέλη Σεπτεμβρίου, σημείωσε περαιτέρω το The Middle East Eye.

Οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο σημείωσαν ότι ο Καάνι και άλλοι διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης έφτασαν στη Βηρυτό δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Νασράλα για μια επιτόπια αξιολόγηση της κατάστασης.

Μετά την εξόντωση του Σαφιντίν, ωστόσο, οι επικοινωνίες με τον Καάνι χάθηκαν, φέρεται επίσης να σημείωσαν οι πηγές.

Ο Καάνι διαδέχθηκε τον Κασέμ Σολεϊμανί μετά τη δολοφονία του τελευταίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου