Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμο «δείπνο» με τη Λαγκάρντ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....ποιος την χάρη σου troll , πάλι αστακό και χαβιάρι θα φας ....χόρτασε μόνο γιατί τελειώνουν οι μέρες.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/81270/krisimo-deipno-me-th-lagkarnt
Το πακέτο των πρόσθετων μέτρων, η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ.ευρώ, αλλά και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της αποψινής συνάντησης (22:30) του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.


Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να γίνει δέκτης πιέσεων για την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ενώ θα δεχθεί και τις ενστάσεις του Οργανισμού περί καθυστερήσεων στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επίσης κ. Λαγκάρντ θα του μεταφέρει τη δυσφορία χωρών του οργανισμού, όπως Βραζιλία και Ινδία, που αντιδρούν στη βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.



Ο υπουργός Οικονομικών πηγαίνει στη συνάντηση έχοντας στη «φαρέτρα» του, το πρόσφατο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει το χαράτσι στα ακίνητα αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων.
Την ίδια ώρα η Τρόικα, που αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες φέρεται να προτείνει δυο νέα μέτρα: την αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων και την επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς σε μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών, όπως γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου