Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ EROĞLU ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......το καταλάβατε η όχι ακόμα ????
Ακόμα και για τον Έρογλου θα υπάρχει η φωτογραφία στα αρχεία των απανταχού ΜΜΕ , o GAP , και η Ελλάδα , αφού αυτός την εκπροσωπεί (για την ώρα)......δεν υπάρχει .....!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος ζήτησε ταυτόχρονη διακοπή των εργασιών έρευνας φυσικού αερίου και πετρελαίου




  Το Κυπριακό ήταν ένα από τα κρισιμότερα θέματα της ατζέντας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιήσουν οι πλευρές στη Νέα Υόρκη, η Τουρκία έδωσε ξεκάθαρα μηνύματα από τα Ηνωμένα Έθνη όπου βρίσκεται το κλειδί της λύσης.
Υπογράφηκε συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου και Τουρκίας ενώ η ΤΔΒΚ κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στον ΟΗΕ.
Το γεγονός ότι οι Ρωμιοί επωφελούνται από τον φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου σαν να τους ανήκουν προκάλεσε όχι μόνο αγανάκτηση αλλά και έντονη αντίδραση της Τουρκίας.
Το πρώτο ξεκάθαρο βήμα σχετικά με τον θέμα έγινε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu από την πλευρά εξήγησε στους συνομιλητές του τις θέσεις της Τουρκίας σε όλες τις διμερείς συνομιλίες που πραγματοποίησε.
Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Derviş Eroğlu στη συνάντηση που είχε με τον γγ τον Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατέθεσε γραπτώς τις προτάσεις του σχετικά με τον θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος έκανε έκκληση να διακοπούν ταυτοχρόνως όλες οι,σχετικά με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εργασίες.
Σε περίπτωση που δεν αναβληθούν οι συγκεκριμένες εργασίες ζητείται η διαπραγμάτευση του διαμοιρασμού του υποθαλάσσιου φυσικού πλούτου και η απαγόρευση της χρήσης των εσόδων που θα προκύψουν για εξοπλισμό.
Διότι και η Τουρκία αλλά και οι ΤΔΒΚ δεν βρίσκουν πειστικές τι δηλώσεις του Ρωμιού ηγέτη Χριστόφια περί «κοινές αξίες».

Ο Ρωμαίικος Τομέας τον επόμενο Ιούνιο θα αναλάβει την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το Κυπριακό μέχρι εκείνη την ημερομηνία είχε ανακοινωθεί πρωτύτερα ότι υα παγωθούν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέχρι τον Ιούλιο του 2012 τα βλέμματα όλων των πλευρών έχουν στραφεί στα Ηνωμένα Έθνη που θεωρείται και το κλειδί της λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου