Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Άγκυρα: «Παραβιάσεις» διεθνών συνθηκών οι επισκέψεις επισήμων σε νησιά του Αιγαίου

 

Στο αφήγημα περί παραβίασης από την Ελλάδα των Συνθηκών Ειρήνης Λωζάνης και Παρισίων λόγω στρατιωτικών δραστηριοτήτων σε νησιά με «αποστρατικοποιημένο καθεστώς», επανέρχεται η Άγκυρα ενώ χαρακτηρίζει επίσης «παραβιάσεις» τις 19 επισκέψεις επισήμων στα εν λόγω νησιά.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Πινάρ Καρά, και αναφερόμενη στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, της Ελλάδας και της Κύπρου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προέβη σε 423 παραβιάσεις μέσα στο 2022
«Η Ελλάδα διέπραξε 423 παραβιάσεις το 2022 και συνέχισε να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο πραγματοποιώντας 19 επισκέψεις στα νησιά, 11 από τις οποίες έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, αυτή την περίοδο. Οι στρατιωτικές δραστηριότητές τους προς τα νησιά αποτελούν ουσιαστική παραβίαση των διατάξεων των Συνθηκών Ειρήνης της Λωζάνης και του Παρισίων για το μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Αναλαμβάνονται οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μέσω της διπλωματικής οδού κατά τέτοιων παραβιάσεων και επισκέψεων και διεξάγονται δραστηριότητες στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας», ανέφερε η Καρά.


ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου