Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Τβερ: Καταστράφηκε ολοσχερώς το «στρατηγείο» των Iskander και των S-400 – Σαμποτάζ η αιτία;

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα βασικό ρωσικό αμυντικό ερευνητικό ινστιτούτο στο Τβερ βορειοδυτικά της Μόσχας, σύμφωνα με αναφορές.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από τη φωτιά της Πέμπτης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, και ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι αγνοούνται.

Ο αριθμός των νεκρών είχε αρχικά υπολογιστεί σε πέντε, αλλά το Tass είπε ότι αυξήθηκε σε επτά.

«Επιβεβαιώνουμε έναν αριθμό επτά θανάτων αυτή τη στιγμή», είπε το Tass επικαλούμενο τις τοπικές αρχές στο Τβερ. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Η φωτιά ξέσπασε σε διοικητικό κτίριο του κεντρικού ερευνητικού ινστιτούτου των δυνάμεων αεροδιαστημικής άμυνας, το οποίο λειτουργεί υπό το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Γρήγορα κατέκλυσε τους τρεις επάνω ορόφους του κτιρίου, αναγκάζοντας όσους βρίσκονταν μέσα να πηδήξουν από τα παράθυρα και προκαλώντας κατάρρευση της οροφής.

Φωτογραφίες και βίντεο του κεντρικού κτιρίου στο Τβερ έδειξαν ότι αυτό έχει καταστραφεί πλήρως από φωτιά. Βίντεο από το σημείο, το οποίο βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόσχας, έδειχνε πυκνό καπνό και φλόγες να αναβλύζουν από τα παράθυρα του ινστιτούτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδα το φως της δημοσιότητας, στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο που  λειτουργούσε υπό άκρα μυστικότητα, φέρεται να έχουν σχεδιαστεί οι πύραυλοι Iskander και S-400.

Επιπλέον ορισμένοι συνδύασαν την πυρκαγιά στο Ινστιτούτο του Τβερ, με την πυρκαγιά που ξέσπασε την ίδια ημέρα στο εργοστάσιο χημικών Dimitrievsky, το οποίο εξειδικεύεται στους χημικούς διαλύτες και ήταν από τους βασικούς προμηθευτές προωθητικών αερίων που χρησιμοποιούνται σε βαλλιστικούς πυραύλους – όπως οι Iskander και οι S-400 από τον ρωσικό στρατό. Μάλιστα ένας χρήστης του Twitter σημειώνει: «Οι σαμποτέρ ήξεραν ακριβώς που έπρεπε να χτυπήσουν…». ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου