Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Τουρκία: Συνεχίζει τις προκλήσεις – Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του 4ου πλωτού τουρκικού γεωτρύπανου

 

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί την ρητορική έντασης όσο πλησιάζει το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου οπότε και σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας θα αποπλεύσει το 4ο πλωτό γεωτρύπανο της Άγκυρας με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύοντας παράλληλα απειλές για τα νησιά του Αιγαίου.

«Οι ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έστειλε για μια ακόμη φορά ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα και τον αναθεωρητισμό της.

«Είναι απαραίτητο το σύνολο των κρατών να σεβαστεί τον δεσμευτικό χαρακτήρα της UNCLOS, διότι κι αν ακόμα δεν έχεις συνυπογράψει την UNCLOS, η UNCLOS αποτελεί εθιμικό δίκαιο, που δεσμεύει όλα τα κράτη του πλανήτη», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Είχε προηγηθεί επίθεση του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν, ο οποίος έθεσε και πάλι θέμα «τουρκικής» μειονότητας στην Θράκη.

«Για μια ακόμη φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει αυτές τις πολιτικές διάκρισης κατά της «τουρκικής» μειονότητας. Η Τουρκία θέλει την επίλυσης αυτών των προβλημάτων με πολιτική αρχών και συνέπειας. Αλλά, δυστυχώς, όταν βλέπουμε πολιτικές όπως στο τελευταίο θέμα με τον Μητσοτάκη που άλλα είπε στον πρόεδρο της δημοκρατίας μας και άλλα και στο αμερικάνικο κογκρέσο, τότε τράπεζα της διπλωματίας καταστρέφεται από την Ελλάδα» είπε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Τουρκικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες από την εκπαίδευση των βατραχανθρώπων στέλνοντας εμμέσως ένα ακόμα απειλητικό μήνυμα κι ενώ η τουρκική πολεμική αεροπορία έστελνε χθες στο Αιγαίο 20 μαχητικά της με αποτέλεσμα να σημειωθούν 4 σκληρές αερομαχίες σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Η Αθήνα απάντησε δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο από την σκληρή εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του ελληνικού στρατού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου