Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

«Μυστηριώδεις» εκρήξεις και σε αεροπορική βάση της Λευκορωσίας – Στάθμευαν Ρωσικά αεροσκάφη

 

Αρκετές εκρήξεις, κάποιοι αναφέρουν τουλάχιστον 8, συγκλόνισαν την αεροπορική βάση Ζιαμπράουκα στην Λευκορωσία.

Όπως αναφέρουν πολλοί αναλυτές, η συγκεκριμένη αεροπορική βάση έχει χρησιμοποιηθεί από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας δεν διέψευσε μεν τις εκρήξεις, αλλά τις απέδωσε σε φωτιά που άρπαξε ένα όχημα εντός της βάσης.

Την πληροφορία για τις εκρήξεις επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στην Λευκορωσία, Φανάκ Βιατσόρκα, που επίσης σημειώνει ότι στην εν λόγω βάση στάθμευαν ρωσικά αεροσκάφη. 

 Οι εκρήξεις αυτές έρχονται μόλις λίγα 24ωρα μετά τις αντίστοιχες στην Κριμαία, που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές όχι μόνο στη ρωσική αεροπορική βάση Σάκι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, που γι αυτό τον λόγο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως και στην Κριμαία, έτσι και στην Λευκορωσία υπάρχουν πολλές ερμηνείες για τις εκρήξεις.

Για παράδειγμα ο λογαριασμός στο Twitter Belarusian Hajun project παρουσιάζει ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την αεροπορική βάση, λέγοντας πως η λάμψη που αποτυπώθηκε δεν συμβαδίζει με την επίσημη εκδοχή περί φωτιάς σε αυτοκίνητο.

 Δεν λείπουν φυσικά και αυτοί που κάνουν λόγο για Ουκρανικό χτύπημα (χωρίς πάντως να παρουσιάζουν κάποιο στοιχείο) ή και για δράση Λευκορώσων σαμποτέρ, που αντιτίθενται στην χρήση του εδάφους της Λευκορωσίας για Ρωσικές επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

 ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου