Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Κάποιος να πει στον Ακάρ να σιωπήσει και να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για τις πτήσεις των F-16 προς Κρήτη

 Λίγες σκέψεις για τις καταγγελίες των Τούρκων σχετικά με τον εγκλωβισμό – στοχοποίηση (lock) από το σύστημα Α/Α Άμυνας S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη, την Τρίτη 23 Αυγούστου.

Εάν ανατρέξουμε στα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, στις 23 Αυγούστου σημειώθηκαν 2 υπερπτήσεις άνωθεν των μικρονήσων ΔΙΒΟΥΝΙΑ και ΚΑΜΗΛΟΝΗΣΙ από ζεύγος τουρκικών F-16.
Οι υπόψη μικρόνησοι βρίσκονται Β-ΒΔ της ΚΑΣΟΥ. Προφανώς οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα Α/Φ στοχοποιήθηκαν από το σύστημα S-300, όμως υπάρχει μια μικρή αλλά πολύ σημαντική “λεπτομέρεια”: τα παραπάνω νησάκια απέχουν πλέον των 80 χιλιομέτρων από την Κρήτη.
Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος S-300 ο εγκλωβισμός στόχων είναι δυνατός μέχρι και σε απόσταση 80 χιλιομέτρων.
Μήπως λοιπόν αντί οι διάφορες «στρατιωτικές πηγές» να διαψεύδουν ανεπίσημα τον εγκλωβισμό, παραδίδοντας διαπιστευτήρια «καλής γειτονίας» και «στρατηγικής ψυχραιμίας» καθώς και να προβάλλουν ότι δεν χρησιμοποιούμε ρωσικά όπλα καθόσον είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, να καλούσαμε επισήμως το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ή το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να μας διευκρινήσουν και να μας αποδείξουν με στοιχεία που ακριβώς πέταξαν τα τουρκικά F-16 ;  

ΠΗΓΗ militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου