Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ιγνατίου Μ.: "Ράπισμα" Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν - Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία στα ...

 

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μας ενημερώνει για την απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  για την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου (27-09-2022).

Όπως είπε ο κ. Ιγνατίου, έγινε μια πολύ ισχυρή δήλωση που εξυπηρετεί αφάνταστα την Ελλάδα. Ο άνθρωπος την αλήθεια λέει, διότι η ερώτησή μας ήταν ακριβώς αυτή: "Σε ποιον ανήκουν αυτά τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;". Όπως ανέφερε ο κ. Ιγνατίου προηγουμένως ένας Τούρκος ανταποκριτής του "Ανατολού" στην ενημέρωση του, προσπάθησε να παγιδεύσει τον εκπρόσωπο για το θέμα των απειλών, διαστρεβλώνοντας, όπως κάνουν πάντα οι Τούρκοι ανταποκριτές, την πραγματικότητα. 

Ο κ. Ιγνατίου πρόσθεσε ότι μετά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέροντας ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά. 

Ο κ. Ιγνατίου συμπλήρωσε ότι όπως έχουμε δει από τις δηλώσεις του Ερντογάν, φαίνεται να πιστεύει ότι η Ελλάδα συνωμοτεί με τους Αμερικανούς έναντι της Τουρκίας. Το διάβημα αυτό βεβαίως δεν είναι σωστό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στη δημιουργία βάσης στην Αλεξανδρούπολη, όχι για να τη χρησιμοποιήσουν έναντι της Τουρκίας. Στόχος τους είναι η Ρωσία. Ο Ερντογάν όμως φοβάται ότι λόγω της Αλεξανδρούπολης θα μειωθεί ο ρόλος και η ισχύς του Βοσπόρου.


ΠΗΓΗ Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου