Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, Το ντεζαβαντάζ των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων και η Ελληνική προσπάθεια

 

Για την συνεχιζόμενη ένταση στα Ελληνοτουρκικά μίλησε ο Ταξίαρχος ε.α., πρώην Εκπρόσωπος Τύπου ΝΑΤΟ Παναγιώτης Θεοδωρακίδης. Η τοποθέτηση του Κυρίου Θεοδωρακίδη μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα τμήματα 

1) Το Μεγάλο ντεζαβαντάζ των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων (0:00

2) Στο στόχαστρο του Προέδρου Ερντογάν, η Ελλάδα και το Κουρδικό Κόμμα (1:46

3) Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση της θέσης μας στο εξωτερικό (3:02

4) Η θέση του Ισραήλ στην περιοχή, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και ο Αραβικός κόσμος (5:09) ο Ταξίαρχος μεταξύ άλλων αναφέρει Υπάρχει ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων. 

Οι μισοί καλοί αξιωματικοί της Τουρκίας είναι στη φυλακή ένεκα των πολιτικών εξελίξεων που υπήρχαν και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την αναβάθμιση της πολεμικής αεροπορίας. Άρα έτσι έντονα η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργεί τριβές συνεχώς ώστε να επιτύχει τους στόχους τουλάχιστον της αναβάθμισης της πολεμικής αεροπορίας για να υπάρχει μία εξίσωση και να μπορεί ως προς την Ελλάδα η οποία εξοπλίζεται συνεχώς και να μπορεί να παίξει το ρόλο ενός τοποτηρητή περιφερειακής δύναμης το οποίο έχει αντίκτυπο. (...) αυτή η στάση σε σχεδιασμό με την στάση της Τουρκίας με τις διευκολύνσεις που κάνει στη Ρωσία δείχνει ότι είναι ένας ασταθής, εντός του ΝΑΤΟ σύμμαχος και προκαλεί συνεχώς τριβή ενδο-νατοϊκή. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζουμε να βλέπουμε Το 20% των ψηφοφόρων και ιδιαίτερα οι νέοι στην Τουρκία είναι κουρδικής καταγωγής. 

Όταν θέλει να διασπάσει την αντιπολίτευση ο Πρόεδρος Ερντογάν επιτίθεται στους κούρδους με τις οποίες προβοκάτσιες προϋπάρχουν των επιθέσεων αυτών (..) ι Έστω και αν θα θέλει προεκλογικά ο Ερντογάν να καλλιεργήσει ένα έδαφος και να διασπάσει τους Κούρδους και την αντιπολίτευση, η οποία εάν έχει τους Κούρδους μαζί της είναι σαφές ότι ο Ερντογάν μπορεί να μείνει μόνο πρόεδρος αλλά δεν θα έχει στο κοινοβούλιο της Τουρκίας. (...) εδώ λοιπόν υπάρχει και το θέμα τριβής και συνεχούς πιέσεως προς την Ελλάδα και το Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή η Τουρκία αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα τα οποία δεν είναι εμφανή διότι εμείς ομφαλοσκοπούμε με το δικό μας θέμα (...) εμείς όσο είμαστε στην ίδια συμμαχία έχουμε τον κίνδυνο και μόνο ατυχήματος, το οποίο θα οδηγήσει μια περαιτέρω σε διαπραγμάτευση (...)χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση της θέσης μας στους συμμάχους και στους φίλους διότι η προτιμότερη έξοδος στην Ευρώπη σε ότι αφορά τις επιδιώξεις της Δύσης είναι η Ελλάδα. 

Πρέπει να είναι συντονισμένες αυτές οι ενέργειες και όχι στο πλαίσιο ο Μενέντεζ δεν δίνει τα f-16 στην Τουρκία, αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς συντονισμένα να δείξουμε παρουσία και να ενισχύσουμε την Ελληνική θέση

 ▶ Πηγή: One Channel (Μάιρα Μπάρμπα) https://www.onetv.gr

ΠΗΓΗ Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου