Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Το Penn State κερδίζει συμβόλαια ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη τεχνολογιών ενεργοποίησης σε μη επανδρωμένα υποθαλάσσια οχήματα

 Γράφει ο Γεώργος Δικαίος

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχουν αναθέσει συμβάσεις συνολικής αξίας άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Penn State για τη διερεύνηση καθοδήγησης, πλοήγησης, πρόωσης και υλικών για μελλοντικά μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUV) για μια ποικιλία αποστολών αναγνώρισης και επίθεσης.

Αξιωματούχοι της Διοίκησης Συστημάτων Ναυτικής Θάλασσας στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν μια παραγγελία 735 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (ARL/PSU) στο Πανεπιστήμιο Παρκ, Πενσιλβάνια, για εργασίες UUV σε όλο το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD). .

Αυτή η παραγγελία για μη επανδρωμένες υποθαλάσσιες τεχνολογίες ενεργοποίησης είναι πάνω από μια δεκαετή σύμβαση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 για τα ίδια είδη εργασιών, η οποία περιλαμβάνει:

– καθοδήγηση, πλοήγηση και έλεγχος υποθαλάσσιων συστημάτων·

– προηγμένες ιδέες και συστήματα θερμικής πρόωσης για υποθαλάσσια οχήματα.

– προηγμένες προωθητικές μηχανές και άλλα μηχανήματα ρευστών για θαλάσσια συστήματα.

– τεχνολογία υλικών και τεχνολογία κατασκευής ναυτικών συστημάτων και εξαρτημάτων·

– έρευνα για την ατμόσφαιρα και τα αμυντικά συστήματα επικοινωνιών. και

– Έρευνα που σχετίζεται με αποστολή και δημόσιες υπηρεσίες, τεχνολογικές εξελίξεις, αξιολόγηση δοκιμών και ανάλυση συστημάτων. Αυτή η εργασία βοηθά στην παροχή γρήγορης απάντησης στις ταχέως εξελισσόμενες απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Οι εργασίες σε αυτά τα συμβόλαια και τα βραβεία παραγγελιών θα γίνουν στο University Park, Pa., και θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τον Φεβρουάριο του 2028. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Εφαρμοσμένη Έρευνα του Penn State

https://www.esm.psu.edu/research/centers-and-institutes/applied-research-lab.aspx

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: τα χρήματα που δίνονται είναι τεράστια για να κάνεις έρευνα! Οι ειδήσεις είναι πολλές και της παρακολουθώ όλες:

Οι στρατιωτικοί ερευνητές των ΗΠΑ ζητούν από τη βιομηχανία να αναπτύξει τεχνολογίες για την προώθηση επόμενης γενιάς για πληρωμένα υποβρύχια και μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUV) που θα είναι πιο αθόρυβα και πιο αποτελεσματικά από ποτέ.

Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας των ΗΠΑ (DARPA) στο Arlington, Va., εξέδωσαν μια πρόσκληση (HR001122S0046) την Τετάρτη για το έργο Advanced Propulsor, Experimental (APEX).

Οι τομείς ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν τεχνολογίες ενεργοποίησης στην υδροδυναμική, την υδρο-ακουστική, τη μηχανολογία, την αρχιτεκτονική ναυτικών υποβρυχίων, την ηλεκτρομηχανολογία και άλλους κλάδους. Οι λεπτομέρειες είναι ταξινομημένες.

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ αναζητούν συνεχώς νέες τεχνολογίες πρόωσης για επανδρωμένα και μη επανδρωμένα υποβρύχια για να λειτουργούν σε επικίνδυνες περιοχές εν μέσω ολοένα και πιο εξελιγμένων εχθρικών συστημάτων σόναρ.

Τα σημερινά υποβρύχια είναι πιο αθόρυβα από ποτέ και είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να εντοπιστούν ακόμη και με τα πιο προηγμένα συστήματα σόναρ. Ωστόσο, είναι ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού για τους σχεδιαστές υποβρυχίων να κρατούν τα σκάφη τους αρκετά ήσυχα ώστε να αποφεύγουν τις τεχνολογίες σόναρ τρέχουσας και επόμενης γενιάς.

Οι ερευνητές της DARPA αναζητούν τεχνολογίες υποβρύχιας πρόωσης που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα, την υπογραφή, τον μηχανικό σχεδιασμό και τα όρια και τις επιχειρησιακές εκτιμήσεις.

Η βάση της φάσης 1Α του έργου θα διαρκέσει ένα έτος και θα εξετάσει θεωρητικά σχέδια πρόωσης και θα εντοπίσει κενά γνώσης. Η επιλογή Phase 1B θα διαρκέσει για εννέα μήνες και θα εργαστεί προς τον καθορισμό μιας προσέγγισης σχεδιασμού APEX και στη συνέχεια θα βελτιώσει τη σχεδίαση. Η επιλογή φάσης 1C τριών μηνών θα βελτιώσει τη σχεδίαση.

Οι ερευνητές της DARPA ζητούν από κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία να υποβάλει μία πλήρη πρόταση για τις φάσεις 1A, 1B και 1C.

Ερευνητές υποθαλάσσιου πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού ζητούν από 13 εταιρείες πρωτότυπα σε αισθητήρες, αυτόνομα οχήματα

Οι 13 εταιρείες θα επικεντρωθούν σε υποβρύχια, πολεμικά πλοία επιφανείας, αεροσκάφη, επιτήρηση, αυτόνομα οχήματα, κατανεμημένα δίκτυα και αντικανονικούς πολέμους.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: ο πόλεμος άλλαξε μορφή και εμείς στην Ελλάδα δεν το καταλαβαίνουμε.

Στης ΗΠΑ ετοιμάζουν ειδικά πλοία μεταφοράς UUV, USV & UAV.

Τα νέα πλοία πρέπει να μεταφέρουν μεγάλους αριθμούς από αυτά για αυτό και χρειάζεται να έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Νέα πλοία έχουν σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια και περιμένουν την έγκριση για να προχωρήσει η ολοκληρωμένη σχεδίαση και η κατασκευή τους.

Αναμένουμε τα σχόλιά σας στο Twitter!

Γεώργος Δικαίος

ΠΗΓΗ hellenicdefence

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου