Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Η Ελλάδα στη νέα εποχή


Πάνος Αμυράς

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Ελλάδα από σήμερα το βράδυ θα διαθέτει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές τις ώρες δεν θα υπάρξει διάθεση χαλαρότητας και εφησυχασμού.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα απαντήσουν στις κάλπες στο δίλημμα για το εάν θέλουν να συνεχισθεί η πορεία σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη ή θα θέσουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες οικονομικής και πολιτικής αστάθειας.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και αναμένεται να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έθεσε με σαφήνεια το διακύβευμα της κάλπης, παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και μίλησε για το αύριο και τις προοπτικές των νέων γενεών.

ΕΦΟΣΟΝ επιβεβαιωθούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και η Ν.Δ. σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση, είναι σαφές ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η κυριαρχία των ιδεών της φιλελεύθερης παράταξης και η οριστική συντριβή του λαϊκισμού και της «μιζέριας» είναι τα στοιχεία που θα δώσουν τον τόνο για την επόμενη ημέρα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ πλήρωσαν ακριβά τα πολιτικά πειράματα και θέλουν να δουν την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά. Τα σημάδια είναι απολύτως ενθαρρυντικά. Οι αγορές εκτιμούν ότι με αυτοδύναμη κυβέρνηση η οικονομία μέσα στους επόμενους μήνες θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την απασχόληση και τα εισοδήματα. Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα τοποθετηθούν στην αγορά και θα δούμε σημαντικές αλλαγές και επενδύσεις σε βασικούς κλάδους, όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, οι υπηρεσίες και ο τουρισμός.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ δηλώνει αποφασισμένος να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειωθεί το χάσμα των μισθών που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη, να εκσυγχρονισθεί το σύστημα Υγείας και να αναδιοργανωθεί συνολικά το Δημόσιο. Λογικά πράγματα, δηλαδή, τα οποία όμως επί δεκαετίες έμεναν στα χαρτιά, είτε υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους είτε υπό την πίεση συντεχνιών.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ έχει τεράστιες δυνατότητες. Φάνηκε την προηγούμενη τετραετία, όταν εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων η οικονομία μας αναπτύχθηκε με ρυθμούς διπλάσιους της ευρωζώνης και η ανεργία μειώθηκε κατά 7 μονάδες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ τετραετία αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των μνημονιακών χρόνων, να βελτιωθεί συνολικά το βιοτικό επίπεδο, να αμβλυνθούν οι ανισότητες και η Ελλάδα να μπορεί να κρατά τα παιδιά της δημιουργώντας ευκαιρίες.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και οι πολίτες αναμένεται να αναθέσουν σήμερα το βράδυ την ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρώντας τον καταλληλότερο για να συνεχισθεί η θετική πορεία της χώρας. Η ευθύνη του προέδρου της Ν.Δ. είναι μεγάλη, όμως το στοίχημα είναι καίριας σημασίας για όλους και δεν πρέπει να χαθεί.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου