Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αγόρασε δορυφορικές υπηρεσίες για την Ουκρανία


Ιούνιος 2, 2023. Ελλάδα.

Η Starlink, η υπηρεσία δορυφορικών επικοινωνιών του Έλον Μασκ, έχει ήδη συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για αγορά δορυφορικών υπηρεσιών για την Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση του Πενταγώνου που επικαλείται η εφημερίδα «The Guardian».

Σύμφωνα με το αμερικανικό πεντάγωνο:

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με διάφορους παγκόσμιους εταίρους για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει τις βιώσιμες δορυφορικές και επικοινωνιακές δυνατότητες που χρειάζεται. Οι δορυφορικές επικοινωνίες αντιπροσωπεύουν ένα ζωτικό επίπεδο στο συνολικό δίκτυο επικοινωνιών της Ουκρανίας και το τμήμα έχει συμβάσεις με τη Starlink για υπηρεσίες αυτού του τύπου».

Τα δορυφορικά τερματικά είναι πιθανό να αγοραστούν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας, η οποία καλύπτει τις μακροπρόθεσμες ανάγκες ασφάλειας της χώρας, προσθέτει το Bloomberg.

 Τον Δεκέμβριο, το Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε, ανακοινώνοντας ένα τέτοιο πακέτο χρηματοδότησης ότι θα παρείχε δορυφορικές επικοινωνίες «τερματικά και υπηρεσίες» στην Ουκρανία, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του Μασκ θα λάβει το συμβόλαιο. «Ωστόσο, λόγω επιχειρησιακών κριτηρίων ασφάλειας και φύση αυτών των συστημάτων, δεν έχουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες δυνατότητες, συμβάσεις ή εταίρους να παρέχουμε αυτή τη στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τονίζει ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με διάφορους παγκόσμιους εταίρους για να «παρέχει στην Ουκρανία τις βιώσιμες δορυφορικές και επικοινωνιακές δυνατότητες που χρειάζεται».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου