Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ε. Ζεμενίδης για τα F-35: Ψήφος εμπιστοσύνης στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας


Μετά και την τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F -35 στην Ελλάδα, από τον Ρεπουμπλικάνο Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις απομένει μόνο η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθειά τους.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «δεν συνδέεται το No Jets For Turkey με τα F-35» και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της προμήθειας των F- 35 «πρέπει να το βλέπουμε μαζί με την αμυντική συμφωνία που σύναψε αυτή η κυβέρνηση και την επένδυση της Αμερικής στην Αλεξανδρούπολη και στη Σούδα».

«Όλα αυτά συνολικά αποτελούν τεράστια ψήφο εμπιστοσύνη στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο ίδιος.

Στην τελική ευθεία για την προμήθεια

Πλέον, απομένει μόνο η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα γίνει από μέρα σε μέρα, αλλά πρόκειται για τελείως τυπική διαδικασία.

Θα ακολουθήσει η αποστολή της επιστολής αποδοχής του αιτήματος για να μπει η χώρα ουσιαστικά στην τελική ευθεία για την προμήθεια των F-35.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου