Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ουκρανία: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρομαχικά διασποράς σε ρωσικό έδαφος


Δέσμευση του υπουργού Αμυνας της χώρας ότι το «επικίνδυνο δώρο» που θα λάβει από τις ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά και μόνο με σκοπό την απελευθέρωση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ καλωσόρισε την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να στείλει στο Κίεβο βόμβες διασποράς, λέγοντας ότι θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών, αλλά υποσχέθηκε ότι τα πυρομαχικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε έδαφος της Ρωσίας.

Ο Ρέζνικοφ δήλωσε ότι τα πυρομαχικά θα βοηθήσουν ώστε να προστατευθούν οι ζωές των Ουκρανών στρατιωτών, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα τηρεί αυστηρή καταγραφή ως προς τη χρήση τους και θα ανταλλάσσει πληροφορίες με τους εταίρους της.

«Η θέση μας είναι απλή -χρειαζόμαστε να απελευθερώσουμε τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη μας και να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων μας», έγραψε ο Ρέζνικοφ σε ανάρτηση του στο Twitter. «Η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα πυρομαχικά μόνο για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Τα πυρομαχικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν στην επίσημα αναγνωρισμένη επικράτεια της Ρωσίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου