Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Μυστήριο με το τηλεφώνημα Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη…


Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, αντί να σηκωθεί να πάει στην Άγκυρα και να απαιτήσει από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν να άρει το βέτο του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τηλεφωνεί στην …Αθήνα! 

Ουδείς γνωρίζει τους λόγους και μόνο εικασίες μπορεί να γίνουν για τη χθεσινή πράξη του να ζητήσει να μιλήσει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι η Αθήνα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα και ήταν από τις πρώτες χώρες που δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Όπως και έπραξε…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν αυτοεγκλωβίστηκαν με ευθύνη τους διότι δεν καθοδήγησαν τον Αμερικανό Πρόεδρο πριν συνομιλήσει με τον Ερντογάν, 24 ώρες μετά την εκλογική του νίκη. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μπάιντεν κατά δήλωση του, είπε στον Τούρκο πρόεδρο να δώσει τη συγκατάθεση του για την ένταξη και της Σουηδίας -είχε προηγηθεί το «ναι» στη Φινλανδία- και η Αμερική θα τον επιβραβεύσει με την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Εκεί έγινε το λάθος και δεν μπορούν να το μαζέψουν.

Ο κ. Μπάιντεν και οι συνεργάτες του προφανώς δεν γνωρίζουν ότι αν υποσχεθεί κάποιος οτιδήποτε στον Ερντογάν, πρέπει να υλοποιήσει την υπόσχεση του. Και προφανώς, ο Τούρκος πρόεδρος απαιτεί αυτό ακριβώς που του πρόσφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. Διότι ήταν δώρο σαν μάννα εξ ουρανού, που τον έβγαλε και από τη δύσκολη θέση… Φυσικά, το πρόβλημα για τα F-16, αφορά την ορθή άρνηση των Αμερικανών νομοθετών να εγκρίνουν την πώληση, καθώς πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν είναι μία σύμμαχος χώρα του ΝΑΤΟ που σέβεται τους όρους και τους κανόνες της Δυτικής Συμμαχίας.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλοι συνάδελφοι του θέτουν επίσης στις απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, εκτός της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και βέβαια της ανάμειξης της Τουρκίας σε πολέμους στη Συρία, τη Λιβύη, την Αρμενία και σε άλλες περιοχές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου