Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Πακτωλό δισ. ευρώ θέλει ο Ερντογάν απ’ την ΕΕ, αλλιώς Σουηδία στο ΝΑΤΟ “γιοκ”


Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, παρά την ανακοίνωση του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους της Λιθουανίας ότι θα επιτρέψει την είσοδο της σκανδιναβικής χώρας στη Δυτική Συμμαχία.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η έδρα του ΝΑΤΟ, εκφράζουν συγκρατημένη «αισιοδοξία» και δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο Ερντογάν θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του, εάν δεν εξασφαλίσει την απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών F-16 και εάν δεν ξεκινήσει ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), που θα προσθέσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης του.

Και τα δύο θέματα βρίσκονται στον πάγο, ενώ σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., τουλάχιστον η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποφασίσει να την αποτρέψει, ανεξάρτητα από τη στάση της Αθήνας, η οποία επιδιώκει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με κάθε θυσία.

Η ελληνική κυβέρνηση κάνει λάθος να ελπίζει ότι θα «αγοράσει» την ειρήνη με την Τουρκία, αφού οι Τούρκοι υπογραμμίζουν σε όλους τΓους τόνους, πως άλλο πράγμα είναι η ηρεμία στο Αιγαίο και εντελώς άλλο θέμα οι τουρκικές παράνομες διεκδικήσεις. Αυτές παραμένουν ως έχουν, ότι, δηλαδή, κάποια ελληνικά νησιά ανήκουν δήθεν στην Τουρκία. Είναι ένα καραμπινάτο τουρκικό ψέμα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου