Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Πούτιν: Η Αφρική έτοιμη να γίνει το νέο κέντρο ισχύος που πρέπει να υπολογίσει ολόκληρος ο κόσμος


Οπολιτικός και οικονομικός ρόλος της Αφρικής «αυξάνεται εκθετικά», καθώς η ήπειρος γίνεται ένα νέο κέντρο εξουσίας και όλες οι χώρες θα πρέπει να το υπολογίσουν αυτό, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής την Παρασκευή.

«Βλέπουμε την αφρικανική ήπειρο να γίνεται ένα νέο κέντρο εξουσίας. Ο πολιτικός και οικονομικός της ρόλος αυξάνεται εκθετικά και όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν αυτή την αντικειμενική πραγματικότητα», είπε.

Ο Πούτιν επεσήμανε την αφρικανική ειρηνευτική πρωτοβουλία για την Ουκρανία ως δείκτη του αυξημένου ρόλου της ηπείρου. «Αυτό λέει πολλά, καθώς, προηγουμένως, οποιεσδήποτε διαμεσολαβητικές αποστολές ήταν αποκλειστικό μονοπώλιο των λεγόμενων ανεπτυγμένων δημοκρατιών», τόνισε ο Πούτιν.

Η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής πραγματοποιείται στο Expoforum της Αγίας Πετρούπολης στις 27-28 Ιουλίου, παράλληλα με οικονομικό και ανθρωπιστικό φόρουμ. Παρόμοια με την πρώτη τέτοια σύνοδο κορυφής το 2019, η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τον τίτλο «Για την Ειρήνη, την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη». Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Roscongress Foundation. Το TASS είναι ο επίσημος συνεργάτης ενημέρωσης της εκδήλωσης και πρακτορείο φιλοξενίας φωτογραφιών.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου