Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ξενοφών Μπρουτζάκης: Στην Επίδαυρο πρέπει να ανεβαίνουν κλασικά έργα και όχι διασκευές


Φιλοξενούμενος στο newshub.gr κ. Ξενοφών Μπρουτζάκης, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Ο κ. Μπρουτζάκης στη διάρκεια της συνέντευξης του αναφέρεται στα θέματα της θεατρικής Τέχνης και τις τελευταίες παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό (...). Η ουσία είναι η κατάργηση του Δυτικού Πολιτισμού. Καταρχήν ένα πρόβλημα που υπαρχει σε όλες αυτές τις παραστάσεις. Στην Επίδαυρο ανεβάζουν μόνο παραστάσεις με κλασικό ρεπορτόριο. Αρα δεν είναι δυνατόν στην παράσταση της Κιτσοπούλου για παράδειγμα να λέει "Διασκευή Κιτσοπούλου" στον Αριστοφάνη και ταυτόχρονα και να πληρώνονται και τη μετάφραση. Τι θα πει μετάφραση και διασκευή;», διερωτάται ο κ. Μπρουτζάκης που συνεχίζει λέγοντας πως εφόσον σε μια παράσταση έχουμε διασκευή και μετάφραση τότε έχουμε άλλο ρεπερτόριο και πρεπει να παιχτεί η θεατρική παράσταση σε άλλη σκηνή και όχι στην Επίδαυρο. Μια τέτοια παράσταση παύει να αποτελεί κλασικό ρεπερτόριο.

«Δεν μας ενδιαφέρει τι κατάλαβε η Κιτσοπούλου. Εχουμε 2500 χρόνια ιστορίας και ένα κείμενο άντεξε για συγκεκριμένους λόγους. Αυτό θέλουμε να δούμε στην Επίδαυρο και όχι τι κατάλαβε η Κιτσοπούλου», τονίζει ο κ. Μπρουτζάκης


ΠΗΓΗ newshub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου