Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Κινέζος πρεσβευτής στη Μόσχα: Το ΝΑΤΟ να μην επεκταθεί σε περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού


Η Κίνα καλεί τις χώρες του ΝΑΤΟ να εγκαταλείψουν τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να αρνηθούν τα σχέδια επέκτασης προς τα ανατολικά, δήλωσε ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία Zhang Hanhui σε συνέντευξή του στο TASS.

«Επιμένουμε στο ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των καιρών, να λάβει υπόψη του τις εκκλήσεις των χωρών της Ασίας-Ειρηνικού για ειρήνη και ανάπτυξη, να προσαρμόσει την εσφαλμένη στάση του, να εγκαταλείψει τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να απόσχει από τη μετάβαση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού», είπε.

Τόνισε ότι οι περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού είναι «ένα έδαφος συνεργασίας και ανάπτυξης παρά μια σκακιέρα για γεωπολιτικούς αγώνες». Σύμφωνα με τον Κινέζο διπλωμάτη, η περιοχή κατάφερε να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη ευημερία και τη σταθερότητα και να δημιουργήσει ένα «θαύμα του Ασίας-Ειρηνικού» χάρη στον αμοιβαίο σεβασμό, την ανοιχτή συνεργασία, το αμοιβαίο όφελος, τη συνεργασία μεταξύ των δύο και την ικανότητα επίλυσης διαφορών μεταξύ των κρατών. της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, στη δύσκολη διεθνή κατάσταση, τα έθνη της Ασίας-Ειρηνικού «τιμούν τις συνθήκες για ειρηνική ανάπτυξη που έχουν δημιουργηθεί με σκληρές προσπάθειες»«Βλέπουν τον πραγματικό στόχο και κατανοούν τις θλιβερές συνέπειες της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ασίας του Ειρηνικού», είπε ο Ζανγκ. «Ήταν πάντα στρατηγικά νηφάλιοι και εν γνώσει τους διατηρούσαν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Οι χώρες της περιοχής και οι άνθρωποι που ζουν εδώ δεν θα δεχτούν ποτέ τα σχέδια του ΝΑΤΟ και άλλων εξωτερικών δυνάμεων να “πάρουν έλεγχο” στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. η ΝΑΤΟοποίηση της περιοχής της Ασίας του Ειρηνικού», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου