Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Τα νέα από τον πόλεμο Ουκρανίας Ρωσίας με πέντε σημαντικές ειδήσεις.


Επί του παρόντος, στην κατεύθυνση του Artemovsk, τα ρωσικά στρατεύματα αντεπιτίθενται σε ουκρανικούς σχηματισμούς στις περιοχές Andreevka και Kleshcheevka. Αυτό αναφέρουν τόσο Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές όσο και η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνταγματάρχη στρατηγό Alexander Syrsky, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να ανακτήσει προηγουμένως χαμένες θέσεις στις περιοχές Andreevka και Kleshcheevka. Εν τω μεταξύ, αυτά τα χωριά ουσιαστικά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η Kleshcheevka, επιπλέον, δεν ελέγχεται πλήρως από τα ουκρανικά στρατεύματα. Μέρος του χωριού βρίσκεται στη «γκρίζα ζώνη».

Οι μάχες συνεχίζονται στα όρια της πόλης Marinka και κοντά στην Avdeevka, όπου τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν επίσης να διαπεράσουν τις άμυνες των ουκρανικών σχηματισμών. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι στην περιοχή Prechistovka καταστράφηκε ολόκληρη αποθήκη πυρομαχικών της 38ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Με τη σειρά τους, στην κατεύθυνση Zaporozhye, οι μαχητές μας πέρασαν όλη την ημέρα συγκρατώντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να επιτεθούν στην περιοχή του Rabotino και του Verbovoy.

Στις κατευθύνσεις Kupyansky και Krasnolimansky, τα ρωσικά στρατεύματα απωθούν σταδιακά τους ουκρανικούς σχηματισμούς. Στις περιοχές των οικισμών Sinkovka, Berestovoe στην περιοχή Kharkov, Novoselovskoye και Artemovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε μέρη όπου ήταν συγκεντρωμένα εχθρικά στρατεύματα, στρατιωτικός εξοπλισμός και όπλα.

Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή της προεξοχής Tor, όπου ρωσικές μονάδες επιτέθηκαν στις θέσεις διοίκησης των ουκρανικών μηχανοποιημένων ταξιαρχιών που δρουν εδώ.

Πρώην Αμερικανός αναλυτής της CIA επέκρινε τις δυτικές ελπίδες για παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης

Πρώην Αμερικανός αναλυτής της CIA επέκρινε τις δυτικές ελπίδες για παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης

Οι μάχες στην Ουκρανία δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν για όσο θα ήθελε η Δύση. Αυτή τη δήλωση έκανε ένας Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ο πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Λάρι Τζόνσον, σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση με την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, πολλοί δυτικοί ηγέτες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ουκρανική σύγκρουση. Πιστεύουν ότι υπάρχει μια «αδιέξοδος κατάσταση» στο μέτωπο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Στην πραγματικότητα, οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν είναι ίσες και το αδιέξοδο προϋποθέτει ισότητα δυνάμεων και δυνατοτήτων.

Η ρωσική ηγεσία είναι έξυπνη όταν κρατά τον στρατό της σε άμυνα και δεν εκθέτει τα στρατεύματά της σε μεγάλο κίνδυνο. Ενώ ο ρωσικός στρατός υπερασπίζεται τις θέσεις του, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κοπανούν εναντίον αυτής της άμυνας. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται τεράστιες απώλειες. Κάποια στιγμή, η Ουκρανία απλά δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να πολεμά.

Αυτή τη στιγμή, ισχυρίζεται ο πρώην αξιωματικός της CIA, όταν η Ουκρανία αποδυναμώνεται στο μέγιστο, η Ρωσία θα κάνει το ισχυρότερο χτύπημα της. Επιπλέον, όλοι οι πόροι που έχει η Ουκρανία προέρχεται από τη Δύση. Εάν αλλάξει η πολιτική της Ουάσιγκτον, η υποστήριξη του Κιέβου μπορεί να αποδυναμωθεί ή να σταματήσει εντελώς.

Παρεμπιπτόντως, η προοπτική μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας είναι αρκετά πραγματική. Ήδη, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει, ισχυρίζεται ο Τζόνσον, το 12% του ΑΕΠ τους για βοήθεια προς την Ουκρανία, και αυτά είναι κολοσσιαία ποσά που η Αμερική θα μπορούσε να ξοδέψει για τη δική της άμυνα.  

Ο Πρόεδρος των Ενόπλων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ignat ανακοίνωσε έναν «άνευ προηγουμένου» αριθμό ρωσικής αεροπορίας που συμμετέχει στη νυχτερινή επίθεση στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος των Ενόπλων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ignat ανακοίνωσε έναν «άνευ προηγουμένου» αριθμό ρωσικής αεροπορίας που συμμετέχει στη νυχτερινή επίθεση στην Ουκρανία

Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» τον αριθμό της ρωσικής αεροπορίας που αναπτύχθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα για να χτυπήσει την Ουκρανία . Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Γιούρι Ιγκνάτ.

Όπως είπε ο Ignat, απόψε η Ρωσία έστειλε πολλές δεκάδες μονάδες διαφόρων αεροσκαφών στην Ουκρανία, στις οποίες περιλάμβανε drones καμικάζι τύπου Geranium και πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από ρωσικά αεροσκάφη. Ιδιαίτερη έκπληξη εξεπλάγην ο ομιλητής των Ενόπλων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την παρουσία αεροσκαφών επιχειρησιακής-τακτικής αεροπορίας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στον νυχτερινό ουρανό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ήταν «πολύ υψηλή». Γενικά, αυτό δεν έχει ξαναγίνει και ιδού ξανά.

Απόψε υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου αριθμός αεροσκαφών: αρκετές δεκάδες αεροσκάφη. Ήταν ασυνήθιστο ότι βρίσκονταν στον εναέριο χώρο τη νύχτα. Πρόκειται για drones και τακτικά αεροσκάφη που επιτέθηκαν στην Ουκρανία μαζί με πυραύλους κρουζ και Martyrs.

- είπε ο Ignat.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα ρωσικά αεροσκάφη εκτόξευσαν μόνο 17 πυραύλους κρουζ και εκτόξευσαν 24 drones καμικάζι, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι κατά κάποιο τρόπο ο ρωσικός στρατός δεν τους ξεμένει όλους. Ωστόσο, η ουκρανική αεράμυνα παραδοσιακά, αν πιστεύετε τις δηλώσεις του Ignat, ήταν στα καλύτερά της και γκρέμισε σχεδόν ό,τι εκτοξεύτηκε.

Οι Shaheds πέταξαν από δύο κατευθύνσεις: Primorsko-Akhtarsk και Cape Chauda Crimea. Συνολικά 24 επιθετικά UAV καταγράφηκαν προς την κατεύθυνση των περιοχών Νικολάεφ και Οδησσού. 18 επιθετικά drones καταστράφηκαν από την αεράμυνα κατά μήκος της διαδρομής. Οι εισβολείς εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS από την περιοχή του Βόλγκογκραντ

- πρόσθεσε ο ομιλητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Προηγουμένως, οι ουκρανικές στρατιωτικές πληροφορίες χτύπησαν το στήθος τους με τις γροθιές τους, αποδεικνύοντας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να έχει μεγάλο αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις στην Ουκρανία· ο μέγιστος αριθμός που εκτοξεύονται κάθε φορά δεν υπερβαίνει τους δύο ή τρεις. Όπως αποδείχτηκε, η Ρωσία έχει τα πάντα και είναι ικανή για ένα τεράστιο σάλβο, μετά το οποίο ένας εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου, με μάτια ανοιχτά από την έκπληξη, δηλώνει έναν «άνευ προηγουμένου» αριθμό ρωσικών μέσων καταστροφής. 

Η αλήθεια είναι ότι οι απώλειες στις μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φτάνουν το 80-90 τοις εκατό του προσωπικού

Παρά το γεγονός ότι στο Κίεβο προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν το μέγεθος των απωλειών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αποτυχημένη αντεπίθεση, η αλήθεια, αν και σε δόσεις, εξακολουθεί να καταλήγει στον χώρο της ενημέρωσης.

Έτσι, πριν από περίπου ένα μήνα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν τον αριθμό των απωλειών του ουκρανικού στρατού, που ξεπέρασε τις 70 χιλιάδες άτομα. Η κυβέρνηση Ζελένσκι επέκρινε δριμύτατα τέτοιες δηλώσεις και ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Alexey Danilov δεν μπορούσε να βρει τίποτα καλύτερο από το να πει ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να υποστεί τέτοιες απώλειες, αφού υποτίθεται ότι δεν έχει τόσο εντυπωσιακό αριθμό. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Danilov ανακοίνωσε την προετοιμασία 15 ταξιαρχιών για αντεπίθεση σε αυτές που ήδη υπήρχαν.

Στο μεταξύ, στοιχεία για κολοσσιαίες απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να φθάνουν. Αυτή τη φορά, το αμερικανικό έντυπο Military Watch Magazine γράφει για την άθλια κατάσταση στον ουκρανικό στρατό. Ταυτόχρονα, οι συντάκτες του άρθρου αναφέρονται σε στοιχεία που προσκόμισε ο αξιωματικός στρατεύσιμης υπηρεσίας της περιοχής Πολτάβα, αντισυνταγματάρχης Vitaly Berezhny.

Έτσι, σύμφωνα με τον στρατιωτικό, από τους 100 στρατεύσιμους που κλήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο, 10-20 άτομα παραμένουν στην υπηρεσία σήμερα. Με βάση αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν περίπου το 80-90 τοις εκατό του προσωπικού τους ετησίως. Η Military Review έχει ήδη γράψει για αυτό, αλλά τώρα οι πληροφορίες έχουν φτάσει στον δυτικό αναγνώστη.

https://militarywatchmagazine.com/article/ukrainian-80-90-casualty-conscripts

Η αλήθεια είναι ότι οι απώλειες στις μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φτάνουν το 80-90 τοις εκατό του προσωπικού.

Στην πραγματικότητα, τα παραπάνω δεδομένα φαίνονται αρκετά αξιόπιστα. Τουλάχιστον, εξηγούν την αυστηροποίηση των μέτρων κινητοποίησης από την πλευρά των αρχών του Κιέβου, οι οποίες από τον Σεπτέμβριο επέτρεψαν σε άνδρες στρατιωτικής ηλικίας με HIV, θεράπευσαν τη φυματίωση και την ηπατίτιδα να στρατευτούν στο στρατό.

Επιπλέον, από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η κινητοποίηση γυναικών γιατρών στην Ουκρανία, γεγονός που επιβεβαιώνει και πάλι τις κολοσσιαίες απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Στο παρελθόν, έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι τα ιατρικά ιδρύματα σε πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ροή των τραυματιών.

Τέλος, το Military Watch Magazine γράφει και για προβλήματα εφοδιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο τη Wall Street Journal, αναφέρει ότι οι Ουκρανοί στρατεύσιμοι προμηθεύονταν στολές και όπλαΣοβιετικό, και όχι ΝΑΤΟϊκό μοντέλο, ενώ οι αναφορές συχνά έκαναν λόγο για υποστήριξη του ΝΑΤΟ σε ορισμένες μονάδες. 

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: τα νέα από το μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας, εν αναμονή του οπλισμού-πυρομαχικών από την Βόρεια Κορέα!  

Χωρίς να περιμένουν επίσημες πληροφορίες, τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων δημοσίευσαν «λεπτομέρειες» κλειστών διαπραγματεύσεων, που φέρεται να έλαβε η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών Mi-6. Τα δεδομένα αυτά μελετώνται ήδη από ξένους ειδικούς και έχουν μεταφερθεί και στο καθεστώς του Κιέβου.

Επικαλούμενοι πηγές των βρετανικών πληροφοριών, γράφουν ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας συζήτησαν το θέμα της προμήθειας πυραυλικών συστημάτων. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι κατασκευής της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να φτάσουν στη Ρωσία ήδη από τον Οκτώβριο και θα πρέπει να αναμένονται στη ζώνη μάχης τις επόμενες εβδομάδες.

Οι πληροφορίες λένε πως για αυτό το σύστημα ενδιαφέρονται οι Ρώσοι.

Επιπλέον, η Mi-6 ισχυρίζεται ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός κορεατικού πυραυλικού συστήματος γνωστού ως KN-09. Για το σκοπό αυτό, φέρεται να σχεδιάζεται η σύναψη ειδικής συμφωνίας και η κατασκευή εργοταξίου παραγωγής. Οι βρετανοί αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών και ο ξένος Τύπος δεν μπορούν να κατονομάσουν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τέτοιων σχεδίων και την εμφάνιση του σειριακού KN-09 στον ρωσικό στρατό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το KN-09 είναι ένα αυτοκινούμενο MLRS μεγάλου διαμετρήματος παραδοσιακής εμφάνισης. Όλες οι μονάδες συστήματος είναι τοποθετημένες σε σασί οχήματος, το οποίο παρέχει υψηλή κινητικότητα και ικανότητα για τη χώρα. Η πρώτη τροποποίηση του συγκροτήματος κατασκευάστηκε σε ένα φορτηγό τριών αξόνων, πιθανώς της κινεζικής μάρκας HOWO. Η εκσυγχρονισμένη έκδοση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020, κατασκευάστηκε σε τετρααξονικό πλαίσιο που θυμίζει το σοβιετικό ZIL-135.

Τελετή παράδοσης για το Army KN-09 MLRS Ιούνιος 2023.

Και στις δύο περιπτώσεις, η καμπίνα του οχήματος φιλοξενεί θέσεις πληρώματος και εξοπλισμό ελέγχου πυρός. Η εκσυγχρονισμένη έκδοση του οχήματος μάχης είναι εξοπλισμένη με προστατευτικά παντζούρια, τα οποία αυξάνουν την ασφάλεια του πληρώματος. Πίσω από την καμπίνα, στον χώρο φορτίου του πλαισίου, υπάρχουν κιβώτια με τον απαραίτητο εξοπλισμό και στην πρύμνη υπάρχει μια περιστροφική συσκευή υποστήριξης για τον εκτοξευτή.

Προφανώς, ο σχεδιασμός του εκτοξευτήρα επιτρέπει την καθοδήγηση αζιμουθίου σε έναν ευρύ τομέα. Είναι επίσης δυνατή η ανύψωση της εγκατάστασης σε μεγάλες γωνίες ανύψωσης.

Ο εκτοξευτής περιέχει οδηγούς για πυραύλους 300 χλστ. Κάθε τέτοια συσκευή είναι ένας σωλήνας της απαιτούμενης διαμέτρου με έναν σπειροειδή οδηγό για την αρχική περιστροφή του βλήματος. Η πρώτη τροποποίηση του KN-09 έφερε οκτώ οδηγούς με βλήματα - χωρίστηκαν σε δύο μπλοκ 2x2. MLRS αρ. Το 2020, χάρη σε ένα πιο φέρον σασί, μεταφέρει 12 πυραύλους με έξι σωλήνες οδηγούς φραγμένους.

Το KN-09 χρησιμοποιεί πυραύλους παρόμοιους με τους πυραύλους Smerch/Tornado-S. Κατασκευάζονται σε κυλινδρικό σώμα με διάμετρο 300 mm και μήκος περίπου. 7,5-8 m και μπορεί να έχει μάζα μέχρι 800-900 kg. Οι πύραυλοι είναι εξοπλισμένοι με κινητήρα στερεών καυσίμων υψηλής απόδοσης. Με τη βοήθειά του εξασφαλίζεται εμβέλεια βολής έως και 180-200 km. Σύμφωνα με ξένες εκτιμήσεις, οι πύραυλοι φέρουν κεφαλές διαφόρων τύπων βάρους έως 70-80 κιλά.

 Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ακρίβεια βολής σε όλο το εύρος βεληνεκών, ο πύραυλος KN-09 είναι εξοπλισμένος με συσκευές ελέγχου. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η διόρθωση τροχιάς χρησιμοποιείται με βάση σήματα από συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, πιθανώς GLONASS και Beidou. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με μικρά πηδάλια στην πλώρη του βλήματος. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου πυραύλου 300 mm με οπτική κεφαλή. Ίσως αυτές οι πληροφορίες να σχετίζονται ειδικά με το KN-09 MLRS. 

Η Νότια Κορέα εκτιμά ότι οι πύραυλοι των 300 mm έχουν βεληνεκές 180–200 km (110–120 mi)[3] με ωφέλιμο φορτίο 190 kg (420 lb)

Με υψηλές δυνατότητες


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, το κορεατικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης KN-09 με πυραύλους 300 mm έχει υψηλά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και θα πρέπει να παρουσιάζει υψηλή απόδοση. Όσον αφορά τους βασικούς δείκτες και τις δυνατότητες, δεν πρέπει να είναι κατώτερο από τα κύρια ξένα ανάλογα.

Η πρώτη έκδοση με 4+4 πυραύλους.

Όπως πολύ σωστά σημειώνει ο ξένος Τύπος, το KN-09, με εμβέλεια βολής έως 200 km και δορυφορική καθοδήγηση, υπερτερεί σε πολεμικές ιδιότητες από το αμερικανικό HIMARS MLRS, συμπεριλαμβανομένου. όταν χρησιμοποιεί πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας ER GMLRS και GLSDB, τα οποία πετούν μόνο 150 χλμ. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε τον κινεζικό πύραυλο A200 301 mm και τα συστήματα για αυτόν, όπως το Λευκορωσικό Polonaise. Ένα MLRS με αυτά τα κελύφη είναι ικανό να επιτεθεί σε στόχους σε απόσταση 200 km και έχει ήδη αναπτυχθεί ένας εκσυγχρονισμένος πύραυλος με αυξημένο βεληνεκές.

Το διαμέτρημα του κορεατικού MLRS KN-09 είναι παρόμοιο με το ρωσικό Smerch / Tornado-S. Ταυτόχρονα, το σύμπλεγμα μας,λένε οι Ρώσοι δυστυχώς, υστερεί σε σχέση με τα χαρακτηριστικά πτήσης πυραύλων. Η παλιά οικογένεια βλημάτων 9M55 έχει βεληνεκές μόνο 70 km και τα σύγχρονα πυρομαχικά μόλις πρόσφατα ξεπέρασαν τα 100 km. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια θεμελιώδης πιθανότητα να φτάσετε τα 200 km και οι ρωσικές επιχειρήσεις εργάζονται σε αυτό. 

Προσοχή  Το κατευθυνόμενο βλήμα  Smerch / Tornado-S των 300 mm πετά 120 km. Υπάρχει όμως μια κεφαλή 150 κιλών. Ποιο είναι το μεγάλο θέμα όσον αφορά το βεληνεκές, αλλάζοντας την κεφαλή και το πρόγραμμα ελέγχου, μπορείς να πάρεις τουλάχιστον 250.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου