Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μεταπολιτική και η Hermes, στον ΣΥΡΙΖΑ


Άννα Παναγιωταρέα

Μην αρχίσουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις για τον Stefanos, γιατί δεν θα το αντέξω. Ποιος ο Stefanos... Ποιος, πραγματικά, ξέρει τον Stefanos... Υπάρχουν διεθνείς αναφορές για επιτεύγματα του Stefanos; Ο,τι δηλώνει στις αυτοαναφορές του και ό,τι μοδάτο λανσάρει.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ; O Ανδρέας Δρακόπουλος έστειλε τον δεκατετράχρονο μετανάστη να φοιτήσει «στο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο» της Αμερικής. Ενα φτωχό παιδί που το παραδικαστικό έφαγε το παλάτι της οικογενείας στην Εκάλη. Ασχολίαστο.

ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ στο Pennsylvania Un. -στα οκτώ πανεπιστήμια, μέλη της Ivy League-, κατά τύχη εργαζόταν εκεί και η μαμά του. Και χωρίς master, άλλο τίτλο ή προϋπηρεσία, προσελήφθη στην «Goldman Sachs», με στόχο όχι να κάνει τραπεζική καριέρα αλλά να καταλάβει τους μηχανισμούς του κακού τραπεζικού χρήματος. Ασχολίαστο.

H «GOLDMAN SACHS», με εξάμηνη προειδοποίηση, τον απέλυσε, λόγω χαμηλής απόδοσης. Ομως, βρήκε τράπεζα – πες μας, please, ποια είναι να ζητήσουμε δάνειο, άνευ εγγυήσεων, να γίνουμε κι εμείς συνάδελφοί σου, αυτοδημιούργητοι εφοπλιστές. Ασχολίαστο.

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ εταιρία του, «Tiptree Marine», στο βρετανικό μητρώο επιχειρήσεων εμφανιζόταν με τη ναυτιλιακή A.M. Nomikos! Η εταιρία του αγόρασε την επιχείρηση με τις ναυτιλιακές μπογιές του πατρός του Stefanos. Εντέλει, η εταιρία του Stefanos απέλυσε… τον Stefanos, τον Μάρτιο του 2023! Ασχολίαστο (Αυτό κι αν είναι!).

ΚΡΙΜΑ, τέτοιο επιχειρηματικό ταλέντο να μην ακούσαμε ποτέ τίποτε στην Ελλάδα. Ευτυχώς, τον «ανακάλυψε» ο Τσίπρας και τον τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας! Οταν έφυγε ο Αλέξης, πέσαμε σε βαθιά μελαγχολία. Μας αποζημίωσε με τον Stefanos. Το εκτιμούμε.

ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ τα «ασχολίαστα» είναι παρά πολλά για τον κύριο που έχει στόχο να γίνει πρωθυπουργός, «να φέρει τη δημοκρατία», μιλώντας καλά αγγλικά αλλά ελληνικά που μπάζουν. Ισως είναι και ο λόγος που δεν δείχνει πρόθυμος ο Stefanos να ξεδιαλύνει τα ασχολίαστα. Του έχουν βάλει την κασέτα στο μυαλό του. Αν τον αποσυντονίσεις, χάνει Βορρά και Νότο στην Κύπρο! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχεί που ο αρχηγός Stefanos για τα εθνικά θέματα προχτές έστειλε αδιάβαστη την Ελλάδα, στον Ερντογάν, συνεχίζοντας την παράδοση Τσίπρα που την έστειλε αδιάβαστη στον -υποδεέστερο- Ζάεφ…

ΟΙ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ αναφορές του Stefanos, ο σιωπηλός Tyler, η τηλεοπτική Farlie, τα καλοραμμένα κοστούμια, τα ξεκάλτσωτα μοκασίνια και οι ακριβές γραβάτες δεν είναι στοιχεία-ντεκόρ στη στρατηγική του. Είναι πολύχρωμη κι ευχάριστη νότα στη βαρετή πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ: Τελείωσε στο μεταπολιτικό ΣΥΡΙΖΑ του Ευκλείδη το «όσο πιο κακοντυμένος τόσο πιο βαρύγδουπος μαρξιστής». Για να τον παρηγορήσω του λέω ότι η Louis Vuitton έχει και σακίδια…

ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ η μη γραβάτα Τσίπρα, ως αριστερή απόρριψη του φιλελεύθερου κομφορμισμού, τώρα ως γραβάτα Hermes λατρεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Farlie και Tyler είναι οι καλύτερες συστάσεις για τον διάδοχο; Δηλαδή, τι δεν καταλάβαμε τόσα χρόνια; Οτι ήταν «καημός, πολύς πικρός και στεναγμός πολύ βαθύς» στον ΣΥΡΙΖΑ να φορέσουν κι αυτοί Brooks brothers κουστουμιά και Hermes γραβάτα; Να φυσήξει στην Κουμουνδούρου αεράκι Νέας Υόρκης, χωρίς να ντρέπονται; Να γίνουν μοντέρνοι, ρε παιδάκι μου!

ΩΣ ΠΡΟΣ τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ουδέν πρόβλημα! Πιστέψτε με. Εχει πολύ χιούμορ ο άνθρωπος…

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου