Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Οι ΗΠΑ επικεφαλής διπλωματικού μαραθωνίου για να αποτρέψουν ευθύτερο πόλεμο στην Μέση Ανατολή -Ειδικός εξηγεί


Η αμερικανική διπλωματία, με ηγετικό ρόλο, κάνει προσπάθειες για την αποτροπή ενός πολέμου που «θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα» στη Μέση Ανατολή.

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της βρετανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και ασφάλειας, Φίλιπ Ίνγκραμ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ηγούνται των διπλωματικών προσπαθειών για να αποτρέψουν έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή που «θα μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα».

«Έχουμε τον Μπάιντεν και τον Μπλίνκεν, τους κορυφαίους της Αμερικής, εξαιτίας αυτής της ευρύτερης πιθανής απειλής», είπε.

Οι απειλές του Ισραήλ σε Ιράν και Χεζμπολάχ

«Το Ισραήλ λέει ότι εάν η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ εμπλακεί από τον Βορρά, θα επιτεθεί σε στόχους στο Ιράν. Αυτή τη στιγμή, η εν λόγω ρητορική και ορισμένες από τις αναφορές που βγαίνουν προς τα έξω, υποδηλώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα», τόνισε ο πρώην ανώτερος αξιωματικός.

«Οι ΗΠΑ επιχειρούν να το αποτρέψουν αυτό, γιατί αν διευρυνθεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι έχουμε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή (Ουκρανία), τότε δεν θα ήταν καλό για τη διεθνή κοινότητα. Τόσο από άποψη σταθερότητας, όσο και λόγω του φρικτού αριθμού αθώων που θα υποφέρουν και θα πεθάνουν σε έναν τέτοιον πόλεμο και φυσικά ο οικονομικός αντίκτυπος που θα επιφέρει».

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου