Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Το USS Carney έδωσε μάχη εννιά ωρών αναχαιτίζοντας 4 πυραύλους κρουζ Land-Attack και 15 drones με στόχο το Ισραήλ!


Πολύ πιο σοβαρή, απ’ ότι είχε αρχικά ειπωθεί και εκτιμηθεί, ήταν τελική η επίθεση που εξαπέλυσαν οι Χούθι (σσ Ιρανοί Φρουροί) από την Υεμένη εναντίον του Ισραήλ. Το αντιτορπιλικό USS Carney (DDG-64) κλάσης Arleigh Burke έδωσε μάχη εννιά ωρών αναχαιτίζοντας συνολικά 4 πυραύλους κρουζ Land-Attack και 15 drones.

Η τροχιά των 4 πυραύλων και των 15 μη επανδρωμένων αεροσκαφών που καταρρίφθηκαν από το USS Carney μετά την εκτόξευση από την Υεμένη «δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, είπε Αμερικανός αξιωματούχος, μια πιο ξεκάθαρη αναφορά από την αρχική εκτίμηση του Πενταγώνου».

Ένας συνεχής καταιγισμός drones και πυραύλων που στοχεύουν το Ισραήλ πολύ έξω από τη σύγκρουση της Γάζας είναι ένα από μια σειρά ανησυχητικών ενδείξεων ότι ο πόλεμος κινδυνεύει να κλιμακωθεί πέρα ​​από τα σύνορα του παράκτιου θύλακα.

Γι αυτό και οι Αμερικανοί δεν προχώρησαν σε ανταποδοτικά πυρά πλήττοντας στόχους των Χούθι στην Υεμένη σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν το εύρος του πολέμου στην Μέση Ανατολή.

Παρόλο που έβλεπαν ότι επί 9 ώρες εκτοξεύονταν πύραυλοι και drones με στόχο το Ισραήλ. Είναι αξιοσημείωτη η αυτοσυγκράτηση που έδειξαν οι ΗΠΑ.

Πριν λίγο ο 5ος Στόλος έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την αναχαίτιση των πυραύλων και των drones. 

H συνέχεια του άρθρου εδώ:

Oι πρώτες εικόνες: Το USS Carney έδωσε μάχη εννιά ωρών αναχαιτίζοντας 4 πυραύλους κρουζ Land-Attack και 15 drones με στόχο το Ισραήλ! - WarNews247

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου